Podcast “Hakkame tegutsema!Martin Villig: läks midagi natuke valesti, proovi uuesti

 Podcasti “Hakkame tegutsema!” seekordseks saatekülaliseks on eduka ja jõudsalt kasvava Eesti ettevõtte Bolt (Taxify) kaasasutaja Martin Villig. Inspireeriv inimene, kes on alati tahtnud ettevõtluses ja ühiskonnaelus midagi ära teha – ning seda ka aktiivselt teinud.

Poisipõlves Saaremaal poodi pidanud ja diskosid korraldanud, noorena Skype’is ja börsil töötanud ning nüüdseks juba 20 aastat ettevõtjana tegutsenud mees räägib saates oma kogemustest, edukatest ja läbikukkunud projektidest (Kuidas tulla toime vaimselt, kui ettevõte läheb pankrotti?) ning annab innustavat nõu noortele ja alustavatele ettevõtjatele.

Muidugi vesteldakse koostöös noorema vennaga alustatud idufirmast Taxify (nüüd Bolt), millel on üle 25 miljoni kliendi enam kui 30 riigis ja mis nii geograafiliselt kui ka pakutavate teenuste osas oma haaret laiendab. Villig meenutab idufirma loomist, kirjeldab ettevõtte hetkeseisu, ettevõtte kultuuri ja oma juhtimisstiili ning avaldab ettevõtte edasisi plaane. Puudutamata ei jää vestlusteemana ka raha, mis eduka ettevõtte ehitamisega kaasneb (Kui palju läheb miljoni suurusest investeeringust ettevõtte omanikele? Mis tunnet tekitab 100 miljonit? Kas raha kasvuga kaovad mured?).

Mõtteid vestlusest:

  • Unista ja proovi neid asju ellu viia.
  • Kui sa palju katsetad, on suurem tõenäosus, et sa midagi leiad.
  • Kui midagi läks natuke valesti, proovi uuesti.
  • Pigem anna vähem lubadusi ja pea nendest kinni. Suhtu teistesse viisakuse ja austusega.
  • Meie eelis on see, et Eesti on nii väike. Ükskõik, kellega sa rääkida tahad, on ta ühe-kahe telefonikõne kaugusel.
  • Raha loob teatud vabadusi, aga ainult selle nimel mina ja meie pere ei ela.

“Hakkame tegutsema!” on podcast, mille eesmärk on ettevõtlike saatekülaliste kaudu inspireerida teisi inimesi ja näidata, et mitte miski ei ole võimatu. Podcast keskendub valdavalt väikeettevõtjatele, kes jagavad oma lugu: kuidas nende teekond alguse sai, mis neid innustas ja mida on see nende elus muutnud. Saatejuht on noor ettevõtja Indrek Põldvee.