Haus Galerii kunstihoroskoop: 12 soovitust taevatähtedelt

Kust leida raha, õnne ja armastust? Mida teha, et see kõik kunagi otsa ei saaks? Kas kutsuda appi kristallid, valada tina või olla ise oma saatuse sepp? Kui viimati kirjutasime kolmest uusaastasoovist kunstisaalis, siis nüüd jagame 12-le sodiaagimärgile soovitusi, kuidas alanud aastal tähtede seis igaveseks enda kasuks pöörata – kunsti abil!

JÄÄR

Alanud aastal seisab impulsiivne Jäär silmitsi karjäärialaste konfliktidega ning võib vanasse kaevu sülitada veel enne, kui uus on valmis. Kuid isiklikud suhted on seevastu soojad kui mitte lausa kirglikult kuumad. Suudate kogu oma sihikindlusega torust alla lasta seisma jäänud vee, kui ka tormata vapralt vastu uutele seiklustele ja armuda!

Teie talismaniks sobiks kindlasti tulipunastes toonides ekspressiivne maalikunstiteos, mis toetaks Teie keevalist ja kärsitut loomust. Kellele seda vana kaevu ikka vaja on, kui uus pilt seinas!

SÕNN

Sõnn on sihikindel ja suunab oma karjääri läbimõeldult, talle omase hoolsuse ja püsivusega. Ka tehtud töö eest saadud tasu kasutamist kontrollib materialistlik Sõnn tähelepanelikult, kuigi peaks siinkohal arvestama ka tagasilöökidega, mida aitavad omakorda leevendada hästivarjatud kergemeelsusega haakuvad hasartmängud!

Siiski soovitame mõttetult pokkerilauas raha pillamise asemel investeerida kaunitesse kunstidesse ja rõhutamaks Sõnnile omast vankumatust, võiks selleks olla skulptuur. Siinkohal ei maksa tagasihoidlik olla, mida suurem seda parem! Kellel ambitsioone rohkem, võib endast ka ratsamonumendi tellida.

KAKSIKUD

Kaksikuid räägivad ja jooksevad sel aastal küll kõigist tähtedest ja märkidest mööda, siblivad siin ja sehkendavad seal, tunnevad pakitsust vahetada nii asu- kui ametikohta. Hoolimata oma armastusväärsusest ja võluvusest on era- ja armuelu pigem tagasihoidlik ning ka Teie täitmatu tähelepanuvajaduse pang ei saa täidetud!

Kuna tähtede seis soosib loomingulisust, tasub kindlasti hankida inspiratsiooniks mõni suursugune ja särav lennuka käekirjaga kunstiteos. Või kui arvestada Kaksikute armastust kõige vastu mida on rohkem kui üks – terve seeria.

VÄHK

Unistav ja muutliku meelega Vähk jääb tänavu tavapärasest veelgi rohkem tuulte ja tormide kanda. Seda just tööelus tänu oma suutmatusele otsustada, kas jätkata järeleproovitud ebapraktilise vähikäigutaktikaga või proovida vahelduseks edasi suunas ujumist. Eraelus haarate küll rohkem ohjadest, seda aga oma õrna hingeelu häirimise hinnaga.

Et alanud aasta lõppeks tasakaalukamalt ja Vähi elulainetel kõikuv laevuke ikka õigel kursil püsiks, võiksite end ümbritseda eelkõige meremaalidega, mis kõlaksid kokku Teie peenetundliku ja intuitiivse natuuriga ja lubaksid stiihiate mässamist nautida lõuendil, selle asemel, et neid ise läbi elada.

LÕVI

Optimistliku ja kartmatu Lõvi jaoks on alanud hea aasta, seda nii ametipostil, rahakotis kui koduseinte vahel. Teie temperament on kõikjal teie teenistuses ning õilsameelsus paistab kaugelt silma ja avab nii mõnegi uue ukse. Kuna kiindute kiiresti ja taktitunne teid tagasi ei hoia, võite sattuda ka saatuslikesse sekeldustesse ja suhetesse! Samal ajal võite sattuda vastuollu ka oma pereliikmete või kolleegidega, kui asute oma ümbrust täitma eelkõige sensuaalsete aktimaalidega.

Juhul kui Lõvi selle tegevuse juures väga aktiivselt takistatakse, võib ta hoopis endast lasta mõne esindusliku portree maalida. Üks mis kindel, kõik need teosed saavad rikkalikud ja säravad kuldraamid.

NEITSI

Praktiline ja kokkuhoidlik Neitsi saab olla sel aastal ülekullatud kingituste ja preemiatega ning kogu oma elutarkuses ja järelemõtlikkuses peab ta plaanivälised sissetulekud kuhugi mõistlikult paigutama.

Kuna kohalikud pensioni- ja investeerimisfondid ei ole viimasel ajal isegi mitte püüdnud tema stabiilse kasvuga seotud kõrgetele ideaalidele vastata, on parim alternatiiv alustada metseenlusega ja panna alus isiklikule kunstikogule või lausa eramuuseumile. Kogusse valitud teosed aitaksid kindlasti saata ka salajasi signaale potentsiaalsetele kaaslastele, kellele häbelikkusest halvatud Neitsi ise läheneda ei suuda.

KAALUD

Kaalud kiiguvad maa ja taeva vahel ja on nagu alati, rohkem või vähem, kõigega rahul. Kohtlete kõiki hellalt ja ennastsalgavalt, pakute lõbusat seltskonda nii olemasolevatele kui uutele kaaslastele ning ei reeda sel aastal kedagi.

Tähed teatavad, et on ideaalne aeg väisata kultuurseid üritusi ja võõraid maid, mistõttu on Kaaludel igati sobilik teha tutvust eksootilisi vaateid kujutavate kunstiteostega ning oma rännuteedelt tavapäraste suveniiride asemel kindlasti mõned kunstiteosed kaasa tuua – justnimelt mõned, sest kui lõpuks suudaksitegi vaid ühe ära valida, jääks teine või kolmas kauaks kripeldama.

SKORPION

Hukutava loomuga Skorpioni jaoks võib alanud aasta kujuneda samuti hukutavaks, aga ei pruugi – kõikvõimalikud muudatused aasta teises pooles on võimalikud, aga mitte tõenäolised. Eelmise aasta edusammud on tahtejõulise ja tööka Skorpioni ehk liiga ära hellitanud ning tulenevalt või mittetulenevalt oma nõudlikkusest võite näidata välja oma salvavat poolt, eriti oma laste osas, ükskõik kas Teil neid on või ei ole.

Et kõik võimalused ja võimatused tasakaalus hoida, tasub kindlasti korraldada või vähemalt osaleda mõnes happening´is ja/või perfomance´is.

AMBUR

Nagu paljudel teistelgi tähemärkidel, pole ka rahutul ja mässumeelsel Amburil sel aastal muud teha, kui ajastada töökohamuutust või võidelda välja ametikõrgendus, ometi oleks kasulik siinkohal oma ohjeldamatust pidurdada ja vältida arusaamatusi ja endassesulgumist.

Kuigi olete umbusklik, siis uskuge ja usaldage tähti, küll nemad korraldavad kõik ära, sealhulgas isiklikud suhted! Kuna armastate nii seiklusi kui mõtisklusi, sobivad teile kindlasti jutustava sisuga ja graatsilise joonega graafilised lehed ning joonistused.

KALJUKITS

Vastupidiselt paljudele eelnevatele tähemärkidele tasakaalukas Kaljukits töökohta vahetama ei kipu, vaid lõikab seda, mida juba aastaid uhkes üksilduses ainult enda peale lootes visalt on külvanud. Ja lõigata on palju!

Kui kolleegidega peakski raginaks minema, siis Kaljukits end sellest häirida ei lase ning samuti ei kipu abikaasat ahistama. Kui Teil abikaasat aga veel ei ole, siis sel aastal kindlasti leiate!

Kõige paremini toetab Kaljukitse ego suureformaadiline hallides või roostekarva toonides minimalistlikult abstraktne taies ja suurepärane foon kõigi oponentide põrmustamiseks ongi loodud.

VEEVALAJA

Melanhoolne Veevalaja alustab aastat rahutu ihaldusega millegi uue järele, kuid peaks suutma selle iha edasi lükata vähemalt sügiseni ning seniks veel taluma teisi töökaaslasi, kellega saab üllataval kombel kõige paremini läbi just siis, kui neid läheduses pole – suvepuhkuste aegu.

Suvetuuled muudavad Teid lausa nii kergemeelseks, et annate kergesti käest nii oma rahalised vahendid kui lõpuks ka südame. Vastukaaluks muutuvad aga muidu nii olulised sõprussidemed senisest jahedamaks.

Kuna Veevalaja kipub elava seltsielu keeristes oma tervisele liiga tegema, peaks ta kindlasti hankima koju mõne natüürmordi või ka seltskonda ja söömaaega kujutava pildi, mis meenutaks talle, kui oluline on korrapärane toitumine.

KALAD

Kalade jaoks on alanud aasta täis esteetilise elamusi igas mõttes, kogu maailm tundub kaunis ning inimesed ilusad ja head. Teete isegi igavaid toimetusi suure innuga ning loomingulisus on tavapärasest enam päevakorras. Kuna kalad on sodiaagi viimane tähemärk, koondab ta kõigi teiste märkidele etteantuid teid, seetõttu pole ka ime, kui vahetate sel aastal töökohta, elukohta, elukaaslast või saatusekaaslast.

Justnimelt tänavu võib juhtuda see, et jääte rahast ilma või saate hoopis päranduse. Et kogu seda õnnetust vältida ja mitte üksnes oma intuitsioonile lootma jääda, soetage tingimata kõikidele eelnevatele märkidele soovitatud teosed ja saage kunstigaleriide igapäevaseks külaliseks!

Igal nädalal ilmuvas kunstirubriigis tutvustavad Haus Galerii galeristid Edasi lugejatele tähelepanuväärseid sündmusi ja kunstiteoseid nii ajaloost kui kaasajast. Eesmärk on avada kunsti rolli ühiskonnas, vaadelda ja mõtestada maailma läbi kunsti, tuua kunst inimestele lähemale.

Haus Galerii

Igal nädalal ilmuvas kunstirubriigis tutvustavad Haus Galerii galeristid Edasi lugejatele tähelepanuväärseid sündmusi ja kunstiteoseid nii ajaloost kui kaasajast. Eesmärk on avada kunsti rolli ühiskonnas, vaadelda ja mõtestada maailma läbi kunsti, tuua kunst inimestele lähemale. Loe artikleid (7)