Podcast “Armastusest”Jaanus Rohumaa: armastus tekitab reaalsusmulli, kõik muutub korraga väga väärtuslikuks

Jaanus Rohumaa. | Foto: Wikipedia

Armastus – sõna, mis ühest küljest on ülekasutatud klišee, teisalt aga tunne, mida liiga vähe väljendatakse. Jutusaade Armastusest puudutab pigem seda teist poolt. Saatejuhid Elina Naan ja Veiko Tubin vestlevad koos külalistega armastuse erinevatest vormidest ja sellest, mida see sõna kellegi jaoks tähendab.

Seekordses episoodis on külaliseks Jaanus Rohumaa, juttu tuleb teatrist, usust, ilust, valust, minevikust, ulmest, armastusest ning kõigest muust.

Mõtteid vestlusest:

  • Viimasel ajal loen ainult Isaac Asimovit. Asimov, kes 50-60 aastat tagasi sisuliselt lõi ulmekirjanduse žanri – ja see on sisuliselt meie tänane päev. Aga mis ta oma raamatutes lahti kirjutab on see, et inimloomus ei muutu.
  • Asjad su ümber muutuvad. See on praktiliselt ainuke loodusseadus – me oleme kõik ühes liikumises. Jumalikuks peetakse seda, kui kasvõi illusoorselt suudad aja peatada.
  • Räägime suure lugupidamisega armastusest, sest see on miski, mis suudab panna aja tagurpiri liikuma, peatab kellad, tekitab reaalsusmulli, et kõik muutub korraga väga väärtuslikuks ja ilusaks.

Vestlussaade Armastusest uurib, kuidas armastus meid puudutab ja mõjutab ning millised tunded sellest rääkides meid valdavad. Saadet juhivad joogaõpetaja, brändi Kuu Ruum looja ja luulekogu autor Elina Naan ning näitleja ja luuletaja Veiko Tubin.