Fotolugu: mu kodu on Põhja-Tallinn

Fotod: Anastasiia Galitskihh

Avastasin mobiilifotograafia enda jaoks kaks aastat tagasi. Jalutasin mööda Tallinna tänavaid ja muudkui pildistasin, peaaegu iga päev.

Selle aasta kevadel lõpetasin fotokursuse ning viimasel ajal olen pildistanud ainult professionaalse kaameraga. Ehkki olen pildistamas käinud ka mujal, on Põhja-Tallinn fotograafias ikkagi mu lemmikteema. Mulle meeldivad siinsed säilinud vanaaegsed puitmajad, seda näeb Tallinnas väga vähestes kohtades. Samuti on tore, kuidas selle vana kõrvale on ilmunud uued majad – naudin seda mitmekesisust, mida üks linnaosa pakub. Ja muidugi  Stoomi ranna päikeseloojangud, mis on iga päev erinevad ja imeilusad!

Anastasiia Galitskihh on noor Põhja-Tallinnast pärit fotograaf, kelle tänavafoto projektid algasid kodusest Stroomi rannast. Ta on üks neist, kelle fotosid näeb Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse poolt korraldatud suvises tänavanäituste sarjas, mille raames toimuvad näitused avalikus linnaruumis igal nädalal erinevates kohtades. Anastasiia Galitskihhi näitust “Põhja-Tallinn”  näeb 29. juulist kuni 4. augustini Kopli kalmistupargis.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)