Vene politoloog Ekaterina Schulmann: Venemaa on liiga suur riik, et seda juhtida ühest kohast

Ekaterina Schulmann.| Foto: Annika Haas

Politoloog Ekaterina Schulmann on Vene sisepoliitikat analüüsiv spetsialist kümnete tuhandete jälgijatega sotsiaalmeedias ja YouTube’is, viljakas autor ja sage külaline nii Vene kui rahvusvahelistes juhtivates meediakanalites. Ta on Venemaa Föderatsiooni Presidendi juures asuva Venemaa Rahvamajanduse ja Riigiteenistuse Akadeemia Ühiskondlike teaduste instituudi dotsent ning ühtlasi VF presidendi juures asuva kodanikuühiskonna arengu ja inimõiguste nõukogu liige. Maikuus toimunud Lennart Meri konverentsil osalenud Schulmann vestles Edasi.org venekeelse portaali peatoimetaja Ivan Lavrentjeviga Venemaa olevikust ja tulevikust, Vladimir Putini režiimi ülesehitusest ning võimalikest tulevikuarengutest.

Kui lugeda ajakirjandust Eestis, USA-s ja paljudes teistes lääneriikides, siis seal on tihti kaks pilti Venemaast. Ühe järgi Venemaa on majandusliku kokkuvarisemise ja igasuguste probleemide äärel, kuid miskipärast ikka ära ei lagune. Ja teine on niivõrd võimas Venemaa, et see pidevalt annekteerib, mida tahab, sekkub, valib ja määrab presidendid. Kumb neist on tõele lähemal?

Ivan Lavrentjev

Ivan Lavrentjev on Edasi kaasautor. Tal on kõrgharidus ajaloo ja politoloogia erialal ning 10-aastane töökogemus kommunikatsiooni valdkonnas. Loe artikleid (34)