Podcast “Hakkame tegutsema!Kristjan Jekimov: astu uksest välja ja hakka pihta!

Podcasti “Hakkame tegutsema” saatekülaliseks on Tartu Ülikooli semiootikuharidusega Kristjan Jekimov, maailmarändur ja digitaalne nomaad, kes on loonud endale elu, mis võimaldab tal tegeleda endale meelepäraste tegevustega ja täpselt sellistes maailmajagudes nagu ise soovib.

Saate salvestus Kristjaniga toimus Norra läänekaldalt fjordide vahelt, kus ta on veetnud viimased poolteist kuud. Kokku on ta tänaseks Eestist ära olnud kolm aastat. Suure osa oma vabast ajast veedab ta looduses fotosid tehes ning oma tegemistest kirjutades. Diginomaadi töö on üks osa tema rändavast eluviisist. Kristjan peab inspireerivat reisiblogi, mis annab ülevaate nii vastavast asukohast kui ka tema enda tegemistest.

Digirändur nendib, et nii kirjutamisel kui ka igas muus eluvaldkonnas on väga oluline järjepidevus. Samuti aitab areneda ja innustust saada vabatahtlik töö ja kontaktid kohalikega.

Mõtteid vestlusest:

  • Kui tahad alustada ja proovida diginomaadi eluviisi, saab seda teha ka Eestis.
  • Reisimine õpetab väga kiiresti ennast tundma. Õpid tunnetama piire, palju sa oled nõus kannatama.
  • Reisimine ja töötamine versus reisimine ja puhkus on erinevad asjad. Samal ajal tööd tehes tuleb mingitele asjadele “ei” öelda – kõiki vaatamisväärusi külastada ei jõua, igale poole minna ei saa.