Fotolugu: vahvlid päästavad iga pildi. Voronja galerii kuues suvi

Foto: Ahto Sooaru

See foto Voronja galerii uksel, mis võiks olla tehtud nii kuue aasta eest, üle-eelmisel kui ka sel suvel, sündis mullu suvel, sel ainukesel päeval, kui vihma sadas. Ahto käis Liisiga mööda Sibulateed, et sibulateelisi üles pildistada, ja nii jäime ka meie tee peale, räägib Voronja galerii omanik Raul Oreškin pildi sünniloost.

Meil oli just sel päeval galeriis üks suurem grupp oma sünnipäeva tähistamas ja kuna ilm oli sajune, siis toimus sünnipäev tubastes tingimustes, mis lõi pidulistes erilise küünarnukitunde. Toimetasin köögis, et pidulistele süüa pakkuda, ning kui Ahto ja Liis kohale jõudsid, unustasin isegi põllegi maha võtta. Tegime pähe näod, nagu oleks tegu kõige päikselisema suvepäevaga, õnneks oli vahvleid ka, need päästavad alati iga pildi ja nii see tuligi.

Tänavusel vihmavabal suvel pakume vahvleid hoovis. Vahvlid pole muidugi peamine põhjus tulla. Oma kuuendal suvehooaajal näitame Voronja galeriis Valts Miķelsonsi ja Indrek Grigori näitust “Wanderlust”, kus osalevad Eesti, Läti ja Leedu meediakunstnikud – Taavi Suisalu ja Timo Toots (Eesti), Krišs Salmanis ja Zane Zelmene (Läti) ning Zilvinas Landzbergas ja Dainius Liškevičius (Leedu).

Ahto Sooaru on lõpetanud Kõrgema Kunstikooli Pallase fotograafia erialal ja on põhiliselt Tartus elav vabakutseline fotograaf, kes on keskendunud ürituste dokumenteerimisele, portreede, arhitektuuri ja interjööride pildistamisele.