Cannes Lionsi parimad reklaamid: Taco Bell Web of Fries

Valetamist peetakse üldiselt halvaks tooniks, aga kui valetada palju ja suurelt, siis sobitub see hästi ühiskonda, kus räägitakse lamedast maast, illuminaatide vereliinist ja inimese nahas reptiilidest. 

Action-filmi treilerina vormistatud klipp on tegelikult natuke enamat kui üks paljudest filmitreileri võtmes reklaamidest. Kuigi klipp on vormistuslikult väga filmilik ja tõsiseltvõetav, on samas tegemist ka paroodiaga. Sisuliselt pilab see klipp kõiki kummaliste ja absurdsete tõestustega vandenõuteooriaid. Nii nagu paljude teiste teemade puhul, on salaühingud süüdi ka selles, et Taco Belli friikad pole massideni jõudnud. Selle asemel et tuua turule uus toode, on palju mängulisem ja ägedam “paljastada vandenõu” ja anda kõigile võimalus tellida elitaarseid friikaid, mis on seni olnud ainult väljavalitute saladus. Loomulikult saab iga vähegi mõtlev inimene aru, et tegemist pole faktidega, vaid mänguga, kuid hoolimata kõigest jääb see tunne kummitama. Kindlasti on selle tunde puhul oluline seegi, et stsenaarium sobib suurepäraselt “tõejärgse ajastu” vandenõuteooriate maailma. 

Kui eesmärgiks oli muuta igav ja tavaline toode – friikartulid – elitaarseks ja huvitavaks, siis on see õnnestunud.

Klipp: WEB OF FRIES
Klient: TACO BELL
Teostaja: DEUTSCH LA

Auhinnad: 
Cannes Lions 2018
Silver – Film  TV – Cinema Film: Sectors – Retail

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Ahto Aaremäe

Ahto Aaremäe on reklaamiagentuuri Age Creative loovjuht. Loe artikleid (7)