Fotolugu: golfi topeltmaailm

Foto: Kadri Palta

Elades kolm ja pool aastat Põhja-Rootsis Sundsvallis, nakatusin üsna kiirelt golfipisikuga ja olin harrastaja ning klubimängija ühe väikese küla looduskaunil mägisel golfiväljakul. Eestisse tagasi tulles võtsin rõõmsalt vastu golfikohtunikust sõbranna Anu Kendra kutse proovida jäädvustada kolmepäevast golfivõistlust Pärnumaal Valgeranna Golfis. Sel moel sain ühildada oma kaks armastust: pildistamise ja golfi.

“Topelt golfi maailmaga” ehk topelt golfi piltidega alustasin 2017. aasta golfihooaja lõpus ning neid tehes kasutan topeltsärituse tehnikat, kus kaks või rohkem erinevat kaadrit kombineeritakse üheks fotoks. Tahtsin proovida midagi enda jaoks põnevat. Inimese ja looduse kombineerimine vormib lahedaid pilte ja neid luues on äge see, et kahte ühesugust fotot ei tule, ja usun, et mind võlubki topeltmaailma juures just ettearvamatus. Pilt nagu unenäos.

See foto on pildistatud Valgeranna golfiväljakul 2018. aasta suvel. Nagu kõigi topeltpiltide puhul, valisin ka seekord sobivat keskkonda ja hetke. Armastan väga pilvi ja sel fotol vormivad pilved koos inimesega välja golfi dünaamilise iseloomu. Mind inspireerib imepärane loodus ja inimesed. Naer, rõõm, armastus.

Näitust golfifotode seeriast “Turniir” saab vaadata 19. juunini Galerii Positiivis (Roo 21a, Tallinn). Alates juuni viimasest nädalast on näitus eksponeeritud Estonian Golf & Country Clubi klubimajas Jõelähtmel.

Kadri Palta on portree-, sündmus- ja golfifotograaf ning visuaalne lugude jutustaja, kes armastab inimesi ja loodust. Tema kirg on luua väärtust eluliste hetkede näol ning ta kasutab fotograafia kui meediumi abi enda väljendamiseks.