Katrin Saali Saul: teekond õnnetu olemisest õnnelik olemiseni. Ohvrienergiast vabaks

Ohvrienergias inimesel on sageli lihtsam lõputult heietada oma ebaõnnest, turvatunde puudumisest ja ebaõiglusest, kui tegutsema hakata, et õnne ja turvatunnet endale ise luua. | Foto: Unsplash.com

Kõik teavad seda tunnet – elu on ülekohtune, mulle tehakse liiga. Siin on erinevaid variatsioone, ohvrienergia võib peale tulla, kui on valesti mõistetud või kui keegi on alt vedanud või hüljanud.

Või siis olukord, kui on tunne, et peab tegema midagi, mis käib üle jõu või mida teha ei taha, ja näib, et sarnaselt Antiik-Kreeka mütoloogilise Atlasega tuleb kanda õlgadel kogu maailma raskust. Või siis elu ei vasta ootusele või unistusele ja suur pettumus hiilib hinge. Igatahes, ohvrienergias olles hakkab endast hirmus kahju, nii lootusetult raske on ja tahaks lihtsalt kaevelda.

Katrin Saali Saul

Katrin Saali Saul on pereterapeut ja Vikerraadio psühholoogia-alase saate „Peresaade“ autor ja saatejuht. Oma kolumnides uurib ja kirjeldab suhteid, nende toimimise ja mittetoimimise seaduspärasusi. Tema sulest on ilmunud kolm raamatut: "Naiseks olemise kunst. Avasta oma naiselik vägi läbi arhetüüpide maagilise maailma" (2015), kirjanduskonkursi BestSeller aimekirjanduse kategooria võidutöö "Eluterve kärgpere käsiraamat"(2016) ja logiraamat „Aasta eredad hetked“ (2017). Loe artikleid (42)