Hannes Kuhlbach: suhtes olemise talumatu piin. Kuidas kahjulikust suhtest tervelt “välja tagurdada”

Illustratsioon: Diana Lõhmus, www.instagram.com/diana.lohmus/

Ürgne loomislegend ütleb, et inimene jagati kord kaheks – meheks ja naiseks. Ning tõelise ühenduse ja täiuslikkuse saavutamiseks tuleb õigetel pooltel üksteist jälle üles leida. Tänapäeva üleasustatud maailmas otsime muidugi nõela heinakuhjast ning selle õige leidmine on tihti vaevarikas. Alati ei leiagi, kõik ei tahagi, lihtsalt ära elada ja naudinguid saada on võimalik ka üksinda. Ometi tõmbab inimest alati teise suunas ja lootus püsipartneri leidmiseks on elu üks tähtsamaid lootuseid. Ja pettumus mitteleidmises või vale teispoole leidmises on samuti ränk.

Miks osa suhteid ei toimi ja mismoodi seda tunnistada, jäädes ühtlasi ausaks ja hoidvaks? Kuidas lõpetada vales või valesti suhtes olemise talumatu piin? Mil moel minna lahku nii, et hiljem oleks võimalik otsa vaadata endisele partnerile ja ka endale?

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psühholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “Kõiges, mida saab nimetada äriks, on sügav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tänastes tegevustes. Omades oma töös privileegi näha sügavale inimeste eludesse ja sisemaailma, äratab see ka endas varjatud tundeid ja mõtteid. Neid ongi heameel üldistatud ja põimitud kujul Edasi veergudel avatud ja mõtelda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)