Vice Versa: Anett vs. Ariadne

Anett ja Ariadne. | Fotod: Tiina Õunmaa, Rainer Olbri

Anett ja Ariadne on mõlemad noored Eesti lauljad, kes on suuremale publikule tuntuks saanud tänu Eesti Laulule.

Anett Kulbin on tuntud koosseisust Wilhelm ja osalenud korduvalt Eesti Laulul nii poolfinaalis kui ka finaalis. 2016. aastal alustas Anett soolokarjääriga, andes välja singli “Strong”, millega pääses samuti Eesti Laulu poofinaali. Nüüd on ta jõudnud etappi, kus tema kirjutatud muusika on seotud kokku ühtseks tervikuks värskel lühialbumil “All Over Again”. Seekordses rubriigis on fookuses Aneti lühialbumi samanimeline esiksingel.

Ariadne on noor tõusev laulja, kes jõudis suurema publikuni ja võitis paljude kuulajate südamed 2017. aasta Eesti Laulu konkurssil looga ”Feel Me Now”. Soome tipp-produtsent Leo Jupiteri poolt viimase lihvi saanud uus suvine lugu ”All In” tähistab Ariadne koostöö algust tänavu aasta plaadifirmaks valitud muusikaettevõtetega Made in Baltics & Sony Music.

Anett.

Ariadne Anetist: “Kui peaksin panema Aneti muusika võrduma enda emotsiooni või tundega, oleks selleks kindlasti suur rahutunne.”

“Aneti loomingut ja üleüldist artistiprofiili jälgides on aru saada, et tal on kindel suund ja stiil. Anett on selline artist, kes ei väsi kunagi üllatamast. Ta looming on tõesti suurepärane ning olen kindel, et minu kirjutamine ei väljenda seda siinkohal piisavalt. Aneti hääl on sametine ning mõnus kuulata. Olen talle kaasa elanud alates 2015. aasta Eesti Laulust, kus esines ta Wilhelmiga. Seisin poolfinaali salvestusel publikus, ning kui Anett lavale astus, olin ta vokaalist nii lummatud, et kuulasin järgnevad kuu aega ainult sedasama lugu. Kui peaksin panema Aneti muusika võrduma enda emotsiooni või tundega, oleks selleks kindlasti suur rahutunne,” illustreerib Ariadne Anetti.

“Loo sõnumiga saavad arvatavasti kõik samastuda. “All Over Again” on seda tüüpi laul, kus avastad iga kuulamisega uusi detaile. Aneti looming on lihtsalt nii täiuslik ning täidlane, et seda kuulates on tunne, et ongi just nagu kõik paigas. Ei teki tunnet, et miskit häirib või tahaks muuta. Lugu on viimistletud, kuid toores ja vahetu samal ajal. Tema emotsioonid lauldes kõlavad läbi iga fraasi. Aneti muusikat kuulates kaasneb alati positiivne tunne. Kujutan seda lugu ette suvel, mõnusa päikselise ilmaga lõõgastudes, olles koos sõpradega. Anett on kindlasti üks mu lemmikumaid Eesti artiste ning olen kindel, et tulevik viib ta veel kaugele,” muljetab Ariadne Aneti singliga kaasnevast kujutluspildist.

Ariadne.

Anett Ariadnest: “Puhas popmuusika, mis tiksub mõnusalt ja kergelt omas tempos, säilitades temale omase siiruse.”

“Tutvusime esimest korda mõned aastad tagasi täiesti muusikaväliselt ja ta jättis mulle kohe hästi siira ja sooja esmamulje. Hiljem ei ole pidanud selles pettuma. Tema lauljakarjääri hakkasin jälgima, kui ta osales Eesti Laulul ja tegi väga eduka lennu finaali välja. Uus lugu sobib talle ideaalselt – puhas popmuusika, mis tiksub mõnusalt ja kergelt omas tempos, säilitades lugudes alati temale omase siiruse,” kirjeldab Anett Ariadne siirust nii tema olemuses kui muusikas.

““All in” on väga võimas pealkiri loole, ja saan aru, et see tähistab suures osas ka muusikas tagasi olemist, mis on äge! Loo algus tekitab kohe huvi, mõnusa fooniga salapärased rütmid, lugu läheb hästi käima. Selline õhuline, samas pigem levinud popmuusika võtteid hõlmav lugu on kindlasti paljude suvise autotripi soundtrack. Kui ma peaksin ise seda lugu otsast peale tegema, siis lisaksin ilmselt live instrumente, et lugu kuulajale lähemale tuua. Kuna ma kipun ka palju armastuse ja suhete ajendil lugusid praegu kirjutama, siis sõnumit ma ei oskaks ega tahaks teisiti tõlgendada. See on täpselt selline teema muusikas, millega saavad kõik suhestuda ja eelkõige laulja ise. Armastusest saab laulda siis, kui see parasjagu sinu elus on ja ka siis kui seda pole, ilu ja haprus selle juures on alati sama tähendusega,” mõtiskleb Anett Ariadne loo sisu ja muusikalist “endastamise” võimaluste üle.

Lähiaja esinemisi: 

Anett esitleb enda uut muusikat ühiste konsertidega koos Liisi Koiksoniga, kel ilmus samuti äsja värske lühialbum. Kontserdid toimuvad 6. juunil Kivi Paber Käärid lokaalis ja 8. juuni hommikul erilise pikutuskontserdi formaadis, kus inimestele antakse muusika fokusseeritud nautimiseks silmaklapid. Lisainfo kontserdisarja kohta Ticketeris.

Ariadne ja tema muusikaga saab end kursis hoida artisti Instagrami vahendusel ja Spotify kanalil.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)