Raivo Vare: millestki, mida kaasaegses demokraatias poleks osanud oodata. Nepotism

Nepotismi  tagasituleku sallimine on sümptom demokraatia nõrgenemise protsessist. I Foto: Sarah Rogers, The Daily Beast

Maailmapoliitikas oli äärmiselt tegus kuu. Seejuures pole alljärgnev loetelu sugugi ammendav.  Pikemalt tuleb juttu ühest seonduvast nähtusest, mida kaasaegses demokraatias, vähemalt selle läänelikus mõttes, poleks veel mõni aasta tagasi osanud oodata.

Maailmapoliitika

President Trump üritas ülitähtsaid Hiinaga kaubandusläbirääkimisi edasi viia talle omases agressiivses läbirääkimisstiilis uue ultimatiivse tariifitõstmisega Hiina kaupadele seniselt 10 protsendilt 25 protsendini. Põhja-Korea liider kohtus esimest korda Putiniga tagamaks seljatagust ameeriklaste surve vastu. Venezuelas kuumenes vahepeal situatsioon märgatavalt. Arktika Nõukogu käis koos ja lisaks sihtteemale arutati seal kuluaarides suurriikide esindajate otsekohtumistel paljusid maailmapoliitika valupunkte.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)