Fotolugu: Andrés Gallardo “Linnageomeetria”

Foto: Andrés Gallardo

Viimased kuus aastat olen ma pildistanud arhitektuuri ja linnamaastikku kõikjal maailmas. Seeria “Linnageomeetria” sai alguse Tallinnas ja aastate jooksul on mul olnud võimalus lisada sellesse linnu nagu Berliin, Milano, Kopenhaagen, Seoul ja Beijing, kui nimetada vaid mõnda neist.

“Linnageomeetria” projekti eesmärk on jäädvustada kaasaegse arhitektuuri ilu ja panna meid märkama kohti linnaruumis, millest me sageli möödume neile vähimatki tähelepanu pööramata.

Selle foto tegin Lõuna-Koreas Seoulis Dongdaemun Design Plazas, mille autoriks on arhitekt Zaha Hadid. Mul oli võimalus veeta Seolis kolm nädalat, nii et ma külastasin seda kohta mitmel korral. See on saanud linna üheks populaarsemaks kohaks. Kui ma nägin seda meest, valdas mind kohe tunne, et kohe-kohe kaob ta tundmatusse. Ehkki fotoseeria on küllaltki graafiline, olen ma püüdnud jätta inimesi oma fotodele, et lisada dünaamikat, inimlikku puudutust ja lasta ka vaataja fantaasial käivitada mõne loo.

Andres Gallardo Albajar on Hispaaniast pärit fotograaf, kes elab Eestis. Tema töid on tunnustatud mainekatel konkurssidel ja mitme auhinnaga, nagu Sony World Photography Awards, ND Awards, IPA Awards või Siena International Photography Awards.

Näitust “Linnageomeetria” saab vaadata mais Solarise aatriumis asuval ekraanil igal reedel alates kella 13.00-st kuni laupäeval kell 13.00-ni. Näituse korraldas Dokfoto Keskus.