Kaido Pajumaa: väsimus saavutusühiskonna nõudmistest

Ma olen maadelnud oma kehakaaluga viimased 21 aastat. Tegelikult veelgi enam – 23 aastat – , aga esimesed kaks aastat ei olnud see mulle mingi probleem. Ma lihtsalt võtsin kuue kuuga pärast keskkooli lõppu 15 kg juurde ning ei näinud selles mingit probleemi. Kuni ühel õhtul voodis pikutades ema selle kohta märkuse tegi. Aasta oli siis 1998.

Paksuks läksin ma ikka samal põhjusel nagu paljud teised mehed mingil eluetapil. Jah, paljude jaoks toimub see palju aastaid hiljem, näiteks 30ndate keskel või teises pooles, kui lihtsalt ei viitsi enam nii palju pingutada. Minu puhul polnud aga asi selles, sest ma polnud kunagi pingutanudki – ma lihtsalt olin alati väga heas vormis. Ning siis enam ei olnud. Mu harjumused olid lihtsalt muutunud. Ja nii ma jõudsingi 75 kg pealt mõne kuuga peaaegu 90 kiloni.

Kaido Pajumaa

Kaido Pajumaa on meeskondade ja juhtide koolitaja. Tema peamiseks huviks on, mida töötajad ja juhid saaksid ära teha selleks, et tööl veedetud aeg oleks põnevam, positiivsem ja tulemuslikum. Loe artikleid (51)