Podcast “Hakkame tegutsema!Jaanis Tammela: jooge vähem, aga kvaliteetsemat ja maitseküllasemat õlut

Jaanis Tammela. Foto: hakkametegutsema.ee

Podcasti “Hakkame Tegutsema!” saatekülaline on Jaanis Tammela. Jaanis on väikeõlletootja ja Tankeri Pruulikoja kaasasutaja ning tegevjuht. Tankeri Pruulikojas on erinevaid õllesorte pruulitud peaaegu viis aastat, enne seda tegutses Jaanis mustlaspruulijana – see tähendab seda, et oma tehase puudumisel valmistatakse õlut kellegi teise tehases.

Kui praegusel hetkel on Tankeri eksport ning müük Eesti turul umbes võrdne, siis tulevikku vaadates Jaanis kodumaal hüppelist kasvu ei näe. Pigem kasvab ekspordi maht olemasolevatesse ning ka uutesse sihtriikidesse.

Saates tuleb juttu sellest, kuidas Eestis saada edukaks õllemeistriks ja õllevalmistamise telgitagustest; miks on õllemüügi juures oluline lugu, mida tootest räägitakse ning kui olulisele kohale tõuseb pakendidisain. Jaanus räägib ka Eesti väikeõlletootjate omavahelistest suhetest ning ekspordi olulisusest sellel eripärasel turul.

“Hakkame tegutsema!” on podcast, mille eesmärk on ettevõtlike saatekülaliste kaudu inspireerida teisi inimesi ja näidata, et mitte miski ei ole võimatu. Podcast keskendub valdavalt väikeettevõtjatele, kes jagavad oma lugu: kuidas nende teekond alguse sai, mis neid innustas ja mida on see nende elus muutnud. Saatejuht on noor ettevõtja Indreku Põldvee.