Tõnis Niinemets on “Tagasi”: üleval pool on kõik tipp-topp

President Kersti Kaljulaid võttis Kadrioru lossis vastu uusi ja peagi taas valitsusse astuvaid ministreid. Eile oli ka see päev, mil meie peagi ministriks saav Marti Kuusik pidi tunnistama alkoholi jääknähtudega autoroolis vahelejäämist valimistejärgsel päeval. See sündmus tegi härra Kuusikust koheselt pressimagneti ning kuna Tagasi toimetuse vastutav toimetaja on pärit (sarnaselt päevakangelasele) samuti Virumaalt, oli peatne minister lahkesti nõus ka meie küsimustele vastama.

Kaua siis valimispidu kestis, kus napsu sai võetud?

M. Kuusik: “Mina lahkusin enda erakonna peolt natuke peale südaööd, siirdusin koos kaaslastega Reformi peole ja sealt lahkusin kohe, kui Jaagu (Jaak Madisson – toim.) mantel sai puruks rebitud. Umbes kella nelja ajal öösel.”

Aga kuhu siis hommikul nii vara oli vaja sõita, et ei jõudnud end välja magada?

M. Kuusik: “Iklasse!”

Uue napsu järgi?

M. Kuusik: “Jah!”

Miks? 

M. Kuusik: “Ma olen ju väliskaubanduse minister.”

…..?

M.Kuusik: “See oli tööreis:”

Nii, et tagasiastumist siit loota ei maksa?

M. Kuusik: “Ei, see teema on ajakirjanduse poolt niigi liialt üle paisutatud. Ma juba ütlesin, et ei jõudnud too hommik süüa ja see puhumine oli tühja kõhu pealt.”

….?

M. Kuusik: “Pigem on küsimus, kui usaldusväärsed on meie politseinike mõõteriistad!?”

Kas see on teema, mille uus siseminister üles võtab?

M. Kuusik: “See oli meie programmis. Meie ridades on umbes 260 inimest, kes on jäänud sääraste rikkumistega vahele, seega ei ole ma ainuke, kes selles mõõtmises kahtleb. Meie 100 000 valijat on leidnud, et see tuleks üle vaadata.”

Aitäh intervjuu eest!

Pöördusime ka peaminister Jüri Ratase poole, et saada aimu, mis õhkkond sellise uudise peale erakondade ja eelkõige koalitsiooni tagatubades valitseb.

Tabasime ministri tema lõunalauas Lido bistroos. Peaminister vastas, et eks varemgi on ministreid purjus peaga roolist tabatud ja ega kindlasti Marti Kuusiku juhtum viimaseks jää. Tagasiastumise vajadust Ratas aga ei näe. “Vaadake, mis juhtus Jaak Aabiga, kes ka napsusena roolist tabati – nüüd on ta jälle valitsuses. Nii, et peame hakkama saama nendega, kes meil hetkel on ning õnneks on ministritel varsti omad autojuhid. Siis pole vaja puhumist karta.”

Jääb vaid loota, et Kati Murutar saaks järgmistel parlamendivalimistel mandaadi ning samuti ka ministrikoha. Siis oleks ka Raplamaal ohutum liigelda ning Kati saaks hobidega edasi tegeleda.

Kokkuvõttes tundub, et seal üleval pool on kõik ikka tipp-topp.

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)