Cannes Lions parimad reklaamid: Volvo. Music of the Mind

Seda arvustust kirjutades kuulan ma muusikat. Suure tõenäosusega kuulad sina lugedeski. Paljudele on lemmikute kuulamine pelk meelelahutus, paljudele on pilliheli elu suurim kirg.

Volvo reklaami (õigemini minidokumentaali) keskmes on Rosemary. Ta oli üliandekas viiuldaja, kuniks… vaadake ise. Lootused ja unistused purunevad. Kui Hollywoodi filmid suudavad teist pisaraid välja kiskuda, siis Volvo pioneeride seeria viies video “Music of the mind” (vabas tõlkes “mõtte muusika”) meisterdab teie tuppa nutupiiskadest basseini.

See on lihtsalt pagana tugev lugu. Emotsionaalne ja universaalne. Läheb ilmselt hinge ka kivinenud südamele. Millegi kaotamine, raskused ja nende ületamine on narratiiv, mis ei ole argielus võõras. Rosemary tõsielulises loos tuleb see lihtsalt kõik miljoniga korrutada. Visuaal on kaunis, õhku jagub ning kuigi tempo on pigem aeglane ja sammub omasoodu, möödub seitse minutit viivuga.

Samast seeriast ilmus veelgi reklaame (soovitan vaadata klippi “Nero’s Garden”, kus kasvatatakse vee all taimi) ning maakeeli pannes on sõnum elementaarne – kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Volvo näeb oma kliente pioneeridena, kes teevad asju teisiti, võitlevad tavade vastu ning loovad ise oma tee. Inimesed viivad maailma edasi, mitte autod.

Volvo vilksab reklaamis harva, vahepeal vurab mõni neljarattaline keset maalilist loodust, aga see on ka kõik. Nad luuravad oma brändiga loo taga, kuid kuna lugu on nii võimas, toob see põõsastes hiiliva brändi meeldivas valguses klientideni.

Klipp: MUSIC OF THE MIND
Klient: VOLVO
Teostaja:  GREY

Auhinnad: 
Cannes Lions 2018
Bronze – Film Craft – Use of Original Music

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Siim Kera

Siim Kera on reklaamiagentuuri Havas Creative loovkirjutaja. Loe artikleid (1)