Edasi paberil: väljaanne, mida tahad alles hoida. Avapidu

Vasakult paremale: Ilmar Raag, Tiina Kaukvere, Scott Diel, Rein Veidemann

Meil on hea meel teada anda, et Edasi paberajakirja tutvustusüritusel toimuvas vestlusringis osalevad ja värske väljaande üle arutlevad ajakirjanduskogemusega asjatundjad Ilmar Raag, Rein Veidemann, Tiina Kaukvere ja Scott Diel aka Vello Vikerkaar.

Edasi paberajakirja avanumbri tähistamine toimub 22. aprillil, meie hea partneri festivali Jazzkaar festivalikeskuses ja -kodus Vaba laval Telliskivi Loomelinnakus. Kell 16 alustame tunnipikkuse avaliku veebisaate “Edasi koos sõpradega” salvestusega. Tegemist on jutusaatega, kus kohtuvad kaks külalist, kes arutavad omavahel Eesti ja maailma elu üle.

Saate teema: Väike Eesti suures maailmas: kuidas edasi?

Välispoliitika ekspert Kadri Liik ja majandusekspert Raivo Vare arutlevad Eesti ees lähiajal seisvate globaalsete väljakutsete üle. Teadvustamata küberohud, radikaalide tõus üle kogu Euroopa, ettearvamatud suurriikide juhid ja vastuolusid täis Euroopa Liit – kõik need ja paljud teised suundumused kujundavad keskkonda, kus Eesti taolisel väikeriigil on varasemast keerulisem hakkama saada. Kuidas tuleme toime ja mida peaksime selleks riigi ja rahvana tegema? Vestlust veab Edasi venekeelse väljaande peatoimetaja Ivan Lavrentjev.

Vestlussaate lõpetame vaatega Eesti kultuurisaadikutele maailmas, seda läbi jazzimuusika: Reigo Ahven vestleb Anne Ermiga, kes veab juba 30 aastat festivali Jazzkaar ja on andnud suure tõuke Eesti jazzi arengule maailmakaardil. Vestlussaade kuulub Jazzkaare jazzijuttude “Jazz Talks” ametlikku programmi.

Paberajakirja tutvustamine: vestlusring

Salvestuse lõppedes toimub paberajakirja esimese numbri puhul vestlusring, milles osalevad Ilmar Raag, Rein Veidemann, Tiina Kaukvere ja Scott Diel.

Vestlusringi lõppedes pakutakse külalistele pokaal veini tervituseks ja kõigil on võimalik saada kaasa värske Edasi paberajakiri. Üritusel osalemine on tasuta. Kui soovid ajakirjale hoogu anda, siis saad seda teha siin: Edasi paberajakirja toetuskampaania Hooandjas. Miks toetada Edasi püüdlusi: toetajate kommentaare.

Sissepääs alates 15.30, salvestus algab kell 16, vestlusring kell 17. Rohkem infot sündmuse kohta siin.