Suur intervjuu. Kadri Liik: poliitikutel on puudu tõsidusest ja sügavusest. EKRE on sõnumitooja

Kadri Liik ja Ivan Lavrentjev I Foto: Iris Kivisalu

“Nüüd on ka Eesti astunud sammu lähemale lõhele valijate tahte ja valitsejate tegevuse vahel ning seda ma pean ohtlikuks,” ütleb välispoliitika ekspert Kadri Liik usutluses Edasile. “Ma kardan, et see muudab valimised kui sellised vähem ratsionaalseks ja erodeerib usaldust. Aga ühiskonna sisese usalduse hoidmine ja tugevdamine on kõige olulisem asi, mida me praegu saame teha, et Eestit rahututel aegadel hästi hoida ja kaitsta.

Samal ajal, kui me sinuga seda intervjuud teeme (intervjuu toimus 23. märtsil – toim.), istuvad kusagil Stenbocki majas mõned härrad ja räägivad võib-olla juba teist juttu kui varasemalt, et see Euroopa Liit on ikkagi selline moodustis, mida võiks kas laiali saata või väga kõvasti reformida. Kas see, et selline poliitiline mõte jõuab Eestis kõrgemaile võimalikule tasemele – kas see on oht või on see mitte nii hull, kui praegu ajakirjandusest paistab?

Ivan Lavrentjev

Ivan Lavrentjev on Edasi kaasautor. Tal on kõrgharidus ajaloo ja politoloogia erialal ning 10-aastane töökogemus kommunikatsiooni valdkonnas. Loe artikleid (34)