Miks toetada Edasi püüdlusi? Lugejate, toetajate, kaasautorite kommentaare

Edasi on innustav ja hariv ajakiri. Pakume alternatiivi neile lugejatele, kes on tähelepanumajandusest väsinud ning hindavad läbimõeldud ja kallutamata tekste, mis pakuvad ühtviisi pinget intellektuaalselt, aga aitavad ka elus paremini hakkama saada. Ajakiri on puhta ja rahuliku disainiga, mis teeb lugemise lihtsaks ja meeldivaks. Alljärgnevalt valik Edasi lugejate, toetajate ja kaasautorite kommentaare ajakirja kohta. Paberajakiri ilmub 22. aprillil. Hooandja toetuskampaania kestab mai lõpuni, lugejate panus on ajakirja ilmumisel oluliseks abiks.

Toetajate ja kaasautorite kommentaare:

  • Ilmar Raag, Edasi kaasautor, filmilavastaja: “Selge on, et Edasi on võtnud suuna omamoodi nõudlikule nišitootele, aga selle jaoks on Eestis kindlasti ruumi. Mida rohkem on väikesi tegijaid, kelle kvaliteet survestab suuri, seda tervem on Eesti meediamaastik tervikuna. Seejuures saadan tervituse ka Müürilehele ja KesKus’ile.”
  • Rein Veidemann, kirjandusprofessor: “Tõesti, selle ülimalt lühikese ajaga on Edasist saanud platvorm, kust kostub mõistuse häält, teravmeelseid kommentaare ja usaldusväärseid sissevaateid erinevatesse teemadesse.”
  • Kristi Liiva, ettevõtja: “Andsin hoogu ajakirja Edasi toetusprojektile “Edasi on ka minu mõte”. Mulle läheb korda eesmärk teha innustavat ja harivat ajakirja, mis loob positiivset, mitte negatiivset energiat.”
  • Jüri Luik, poliitik: “Olen teie väljaannet jälginud ja minu arvates teete väga head tööd.”
  • Raivo Vare, Edasi kaasautor, ettevõtja: “Edasis diskuteeritakse ja arvatakse päriselt, mitte meinstriimilikus skandaalimaigulises kastmes, vaid sügavuti ja kõiki arvamusi respekteerivalt. Edasi on hea uue meedia loome, milles saavad kaasa lüüa kõik. Aga entusiasmi on vaja toetada ka materiaalselt. Teen seda ise ja kutsun ka kõiki teisi seda tegema.”
  • Tiina Kaukvere, ajakirjanik: “Ajal, mil kōik on justkui klikivajutuse kaugusel, hindan vastuvoolu ujujaid eriti kõrgelt ning n-ö aeglane ajakirjandus kahtlemata on vastuvoolu ujuja. Ehkki oleme harjunud oma probleeme klikivajutusega lahendama, teame tegelikult isegi, et sellised lahendused on näilised. Aeglane ajakirjandus, pikad arvamuslood sunnivad keskenduma. Isegi kui mõnikord on seda raske teha, tasub pühendumine enamasti ära. Hea, kui on keegi, kes seda meelde tuletab.”
  • Ahti Heinla, ettevõtja: “Toetan Edasit, sest ma näen tulemusi.”
  • Kaijo Kuusing, ettevõtja: “Edasi on kirjutatud oma peaga mõtlevate inimeste poolt oma peaga mõtlevatele inimestele.”
  • Hanno Kross, ettevõtte juht: “Tegin Edasi.org avaleheks, hea rahulik lugemine.”
  • Rein Raud, filosoofiadoktor: “Loen Edasit sagedaminigi ja ikka suure huviga, mu meelest on sel saidil päris oluline koht ja suurem osa materjale, mida lugema olen sattunud, on tõesti huvitavad, hästi kirjutatud ja esitavad mõistlikke argumente. Nii et teie senine töö on küll olnud väga tulemusrikas.”
  • Liisi Voolaid, Edasi kaasautor, muusika: “Toimetan igapäevaselt muusikamaastikul ja seda ka Edasis, muusikarubriiki kirjutades. Edasi vahendab ja väljendab rahulikku, mõtestatud, oma-aja-võtnud süvenenud lähenemist elule, kultuurile. Kaasautorite eri valdkonnaline taust pakub palju. Suurepärane visuaalne boonus on puhas ja hoomatav disain, mille sees on lihtne orienteeruda – info ei ründa, vaid kutsub süvenema. See on oluline, et sisu jõuaks rahulikult lugejani.”
  • Meelis Kubits, ettevõtja, kultuuridiplomaatia arendaja: “Edasi on südamega tehtud kvaliteetne toode, mille toetamise järel saavad meist endist paremad inimesed. Võib olla läheb aasta, võib olla kaks. Aga ühel päeval oleme kõik uhked, et hoogu andsime.”
  • Raimo Ülavere, coach ja koolitaja: “Mulle kohutavalt meeldib, kui inimesed võtavad ette midagi, mis suurele osale ülejäänutest tundub peaaegu võimatu missioonina. Ja justnimelt missioonina, sest need tegijad teevad oma asja südamega ja usus, et see muudab ka nende samade kahtlejate elu paremaks. Midagi sellist ongi Edasi eestvedajad ette võtnud. Respekt ja toetus! Toeta ka!”
  • Olari Miiter, ettevõtja: “Edasi lugejana saan seda kvaliteetse sisuga veebiajakirja soovitada igale lugejale. Miks? Seal on sisu, uudiseid, põnevat lugemist – ja mis peamine, seal pole seda negatiivset pas*a, mida enamus ajakirjandusest külvab. Toeta sinagi hea ja positiivse sõnumi levitamist ning anna hoogu neile.”
  • Henri Laupmaa, ettevõtja, Hooandja asutaja: “Edasi on just selline projekt, mille jaoks Hooandja sai kunagi loodud.”
  • Iiris Viirpalu, Edasi kaasautor, kultuur: “Teen Edasile kaastööd, kuna tunnen, et sealne käsitlusviis ja teemad mõjutavad inimesi positiivselt. Edasi lähtub arengust, silmaringi laiendamisest ja sisukusest ning tore on panustada millessegi, mille eesmärgid minu enda omadega haakuvad. Ka kaasautorite ring on muljetavaldav ning au on anda oma väike panus paljude oma ala professionaalide ja pika kogemusega nimede kõrval.”
  • Peeter Koppel, Edasi kaasautor, majandus: “Maailm on kiireks läinud. Liiga kiireks. Kiirtoit, sotsiaalmeedias pinnapealne kiirsuhtlus, 10-minutised Youtube-videod, online-uudised…Aga mulle meeldib vahetevahel pikemalt järele mõelda. Ei, mitte eesti mehe kombel uppunud tursa näoga kaugusesse vaadata nagu seriaalis „Pank.“ Mitte nii. Hoopis lasta head mõtted endast päriselt läbi nii, et need päriselt parandaksid mõistmist maailmast. Sellepärast meeldib mulle nii Edasit lugeda kui ka omada privileegi sinna vahel kirjutada.”

Lugejate arvustusi Facebookis:

  • Martti Preem: “Hea on lugeda kallutamata seisukohti.”
  • Thea Sei: “Väga hariv ja silmaringi laiendav. Igale inimesele ja valdkonnale kasulikku informatsiooni jagav lehekülg.”
  • Triin Küttim: “Mulle meeldib selle väljaande tegijate pühendumus ja tekstide kõrge kvaliteet. Edasi, ikka edasi, kulla Edasi!”
  • Kaja Keil: “Artiklid, kus pealkirjale järgneb ka sisu sisulises tähenduses. Soovitan südamest!”
  • Reet Nurges: “Nauditav ja mõtlemapanev lugemine.”

***

Soovid olla kasulik ja Edasi püüdlustele kaasa aidata?

Kui soovid olla osa Edasi püüdlustest ja aidata kaasa kvaliteetse keskkonna loomisele, siis lugejana saad seda teha hakates püsitellijaks või toetades meid Hooandjas. Turundusalaste koostööettepanekute ja ideede osas võta julgelt ühendust: janeck.uibo@edasi.org

Mis kasu toetajad saavad?

Eraisik: Toetades rahalise panusega Edasi arendamist, aitad väga praktiliselt kaasa, et Sul on iga päev midagi innustavat ja harivat lugeda ning Sind ümbritsevas keskkonnas on rohkem positiivset, tegusat mõtteviisi ja vähem kurjust.

Organisatsioonid ja juhid: Ettevõtted mõjutavad nende loodud keskkonna ja juhtimiskultuuriga olulisel määral inimeste elusid. Ka Edasi soovib olla keskkond, mis mõjutab inimeste elusid paremuse poole ning aitab kaasa elutervema ja positiivsema ühiskonna loomisele. Edasi toetamine võib olla omamoodi kultuuriline statement ja osa ettevõtete vastutustundlikust käitumisest.

Rohkem Edasi kohta: mis on Edasi?
Kasuta aega mõistlikult: liitu Edasi uudiskirjaga