Ehtedisainer Kriss Eglite: tark bränd reageerib klientide ootustele. Eesti bränd

Kriss Eglite. Foto Krõõt Tarkmeel

Brändi New Vintage by Kriss asutaja Kriss Eglite tegi eelmisel aastal Eesti moeajalugu, olles esimene Kuldnõelale nomineeritud ehtelooja. Krissi tegevus disainimaailmas pole silmapaistev mitte ainult tänu tema enda loomingule, vaid ka Eesti disaini- ja ilubrändide algatuse “Mine metsa!” ellukutsumisele.  See aktsioon oli osaliselt meeldetuletus, et eestlastel on veel õnn nautida loodust ja iga “Mine metsa!” toote ostaja soetas  ka ühe noore puu, mille disainerid talgute korras istutasid. Kohtusime Krissiga vahetult pärast seda, kui noored üle Euroopa olid tänavatel keskkonnateemade olulisusele tähelepanu juhtimas ning kaks suurt moeettevõtet teatanud oma tootmise Eestist ära viimisest.

Mis mõtteid tekitavad viimaste nädalate Eesti suuremate tootjate otsused kolida oma tootmine riikidesse, kus keskkond, töötajate heaolu ja tingimused ei ole nii kaitstud ja tagatud kui Eestis?

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)