Katrin Saali Saul: miks ja kuidas tekib kõrvalsuhe. Jüri ja Mari juhtum

Katrin Saali Saul ja Marina Paula Eberth I Autor/allikas: erakogu

Mis toimub ühe inimese paarisuhtes ja tema sisemaailmas, et ta avastab end ühtäkki kõrvalsuhtest? Enamus paarisuhtesse astujaid ei mõtle suhte alguses, et kindlasti saab mul olema kõrvalhüpe. Pigem vastupidi – alguses nähakse, et olen leidnud selle õige, kellega tahan olla koos ja keda ma ei peta iial.

Suvel lõpus avaldas TAI eestlaste seksuaalkäitumise uuringu. Selle kohaselt tunnistas ligi veerand vastanuist, et on viimase püsisuhte ajal olnud truudusetu. Spetsialistid isekeskis on avaldanud arvamust, et see number võib tegelikult suuremgi olla. Inimesed kipuvad valetama, et endast paremat muljet jätta. Ja kõrvalsuhted on üks valdkond, kus oma „skoori“ soovitakse näidata pigem väiksemana.

Katrin Saali Saul

Katrin Saali Saul on pereterapeut ja Vikerraadio psühholoogia-alase saate „Peresaade“ autor ja saatejuht. Oma kolumnides uurib ja kirjeldab suhteid, nende toimimise ja mittetoimimise seaduspärasusi. Tema sulest on ilmunud kolm raamatut: "Naiseks olemise kunst. Avasta oma naiselik vägi läbi arhetüüpide maagilise maailma" (2015), kirjanduskonkursi BestSeller aimekirjanduse kategooria võidutöö "Eluterve kärgpere käsiraamat"(2016) ja logiraamat „Aasta eredad hetked“ (2017). Loe artikleid (42)