Podcast “Sähvatus”. Stella Runnel: lasen asjadel minna suunas, mida elu pakub

Sähvatuse üheteistkümnenda episoodi külaline on nahadisainer ja brändi Stella Soomlais asutaja Stella Runnel.

Stella eesmärk on tõestada, et nahastuudiot saab pidada vastutustundlikul ja innovaatilisel moel. Imetlusväärse sihikindlusega ja söakusega on ta teostanud eduka transformatsiooni üksikdisainerist ettevõtteni, kus töötab tosin töötajat. Räägime Stellaga tema teekonnast, ideede leidmisest, meeskonna juhtimisest ja kõigest mis sinna vahele jääb.

Mõtteid vestlusest:

  • On vaja head visiooni ja pikaajalist eesmärki, aga hästi oluline on lasta asjadel minna suunas, mida elu pakub.
  • Disaineri ja inimesena tunnen, et tahan asju, mis on vastutustundlikud. Kui ma poleks seda teinud juba enda veendumustest lähtuvalt, siis nüüd on aeg edasi läinud ja seadused sunniks mind kui ettevõtjat seda tegema hakkama.
  • Eesmärgid on suured ja ma kipun liiga kiirelt nende saavutamist tahtma. Ambitsoon on suur, tõmban ennast katki. Kui juht on katki, on teistel raske töötada.
  • Meil on arendustiim, mis arendab nii olemasolevaid tooteid kui töötab välja ka uusi. Esialgseid ideid võib anda igaüks ja sõlmkohad lahendame tiimina.
  • Looming baseerub konkreetsetel väärtustel: esiteks peab olema asi funktsionaalne ja esteetiline. Oluline, et materjali saaks taaskasutada ja et kasutusperioodil saaks seda hooldada kergelt ja ka parandada. Lisaks peame olema suutelised tehnoloogiliselt oma masinapargiga selle ära tegema. 

 

“Sähvatus” on podcast, mis räägib juhtide, loovisikute, uuendajate ja visionääridega nende loovprotsessist, kuidas nad teevad seda, mida teevad. Kuidas nad tunnevad ära oma sähvatused mingi lahenduse, idee või inspiratsioonihetke näol. Teeme juttu nii kogemustest, uudishimust, inspiratsioonist, uute ideede leidmisest, loomingust kui ka hirmust ja segadusest selle protsessi jooksul. Saatejuhid on Piret Jeedas ja Indrek Maripuu.

Indrek Maripuu

Indrek Maripuu on koolitus- ja konsultatsioonifirma Loovusait juhtiv partner, koolitaja ja nõustaja. Loe artikleid (6)