Adam Grant: mida viiemehed teevad valesti

Foto: Daniel M Viero, Flickr, Creative Commons

Kümme aastat tagasi, kui minu esimene semester Whartoni õppejõuna oli läbi saamas, tuli minu vastuvõtule üks tudeng. Ta istus maha ja puhkes nutma. Ma hakkasin oma peas veeretama mõtteid, mis võisid ajada kolmanda kursuse tudengi nutma: tüdruksõber jättis ta maha, talle esitati plagiaadisüüdistus vms. “Ma sain just oma esimese A-miinuse,” ütles ta väriseval häälel.

Aastast aastasse vaatan ma suure murega, kuidas tudengitel on kinnisidee saada kõik A-d. Mõned ohverdavad selle nimel oma tervise; mõned on isegi püüdnud kooli kohtusse kaevata, kui nad pole suutnud seda eesmärki täita. Kõik on astunud perfektsionismisekti, olles veendunud, et suurepärased hinded on pilet, mis tagab pääsu eliitkoolide magistri- või doktoriõppesse ja tulusad tööpakkumised.

Adam Grant

Adam Grant on Whartoni ärikooli professor ja mitme New York Times' i bestselleri autor. Tema raamatuid on tõlgitud 35 keelde ja ta on valitud maailma 25 mõjukama juhtimismõtleja hulka. Tal on doktorikraad organisatsioonipsühholoogias. Edasi avaldab autori loal tema juhtimismõtteid ja artikleid. Loe artikleid (42)