Podcast “Armastusest”Vahur Kersna: te kõik väärite armastust

Armastus – sõna, mis ühest küljest on ülekasutatud klišee, teisalt aga tunne, mida liiga vähe väljendatakse. Jutusaade Armastusest puudutab pigem seda teist poolt. Saatejuhid Elina Naan ja Veiko Tubin vestlevad koos külalistega armastuse erinevatest vormidest ja sellest, mida see sõna kellegi jaoks tähendab.

Seekordses saates on külas provintsipoisist pealinna televisooni tulnud ja kangelasliku tähelennu teinud ajakirjanik Vahur Kersna. Vestlus toimus ja salvestati armastusekuul, veebruaris, Rahva Raamatus. Kes oli Vahuri esimene armastus, kuidas inimesi avada, kas armastada televisooni ja miks hoida kinni oma tõelisest elu armastusest? Mis on elus kõige olulisem? Mida teha siis, kui on väga raske?

Mõtteid vestlusest:

  • Ma ei armunud telemajja esimesest silmapilgust. Ma olin 7. klassi poiss Antsla keskkoolist, kui esimest korda telemajja sattusin. See polnud armumine, aga oli selge teadmine, et sinna majja lähen tööle. Kui oli aeg elukutset valida, siis ei olnud kahtlust – 1985. läksingi televisooni. Esimene aasta oli kohutav ja siis hakkasime Ivar Viglaga tegema “Noortestuudio pealelõunat”. Ja meist said kangelased.
  • Esimene tõsine armastuslugu, mida mul pole põhjust varjata, on 9. klassist. Tema nimi oli vahepeal Vilja Savisaar, ta oli minu klassiõde. Ta tuli meie klassi 9. klassis. Kui ma esimest korda teda nägin, siis see oli tuumaplahvatus. Tal olid sellised silmad, et ma uppusin ära. See oli armumine esimesest silmapilgust ja päris kauaks. 
  • Üks asi, mida Urmas Otist raamatut kirjutades õppisin: lõppude lõpuks, ükskõik, mis elus juhtub, ükskõik kui traagiline või halb see sel hetkel paistab, see ei pruugi lõpuks nii olla. 
  • Mind käivitab inimese juures see, kui inimene on huvitav. Et inimene oleks saladus, et ma avastaksin ja õpiksin midagi.
  • Minu elufilosoofia on selline, et ma lihtsalt ei muretse.

Vestlussaade Armastusest uurib, kuidas armastus meid puudutab ja mõjutab ning millised tunded sellest rääkides meid valdavad. Saadet juhivad joogaõpetaja, brändi Kuu Ruum looja ja luulekogu autor Elina Naan ning näitleja ja luuletaja Veiko Tubin.