Cannes Lions parimad reklaamid: A.I.M.E. COGS

Me ei saa valida millisesse riiki sünnime ja õnnelikud on need, kelle tee kulgeb üdini helget rada mööda. Paraku on maailmas palju inimesi, kelle jaoks jääb haridus kättesaamatuks unistuseks.

Reklaam algab pealtnäha võrdsest olukorrast, kus kaks poissi tunnevad rõõmu ülesannete lahendamisest. Järsku läheb liikvele mehhanism, haarab ühe neist endaga kaasa ning kannab aheldatud rajale, kus ei ole kohta päikesevalgusel, rohelusel ja ammugi mitte raamatutel. Raudse süsteemi haardes liigub koos väikese poisiga kaasa ka hulk täiskasvanuid. Nii on nad harjunud ja teisiti võib olla isegi enam ei oska.

Teine poiss liigub samuti kindlat rada mööda, kuid kogeb seejuures tavaelule omast keskkonda ja erinevaid võimalusi. Ometi sunnib teda miski hetkeks peatuma, ta märkab aknapeegeldusel nn teistsugust maailma, ängistavat roostes süsteemi ning teeb otsuse end rajalt lahti rebida ja sekkuda. Astudes enda rajalt kõrvale, leiab ta jõu ja julguse, tõttab appi ja vabastab raudsest süsteemist ühe pealtnäha endasarnase lapse.

Läbimurdeks on vaja alati kedagi, kes ulatab abikäe, toetab ja julgustab ning näitab, et kõik on võimalik. Kõige ilusam ja edasiviivam osa meie elust on võimalus olla valikutes vaba ja areneda. Kui tahame muuta maailma, peame muutma viisi, kuidas see igapäevaselt töötab.

AIME heategevusorganisatsioon teab, et maailma saab muuta paremaks paigaks ja selle muutuse loomisel on oluliseks toetavaks osaks haridus. Haritud lastel on suurem võimalus vaesusest välja astuda ning katkestada ebavõrdsuse tsükkel.

Klipp: COGS
Klient: A.I.M.E
Teostaja: M&C SAATCHI

Auhinnad:
Cannes Lions 2018
Bronze – Film Craft – Animation
Bronze – Film Craft – Production Design / Art Direction

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Kädi Kaasikmäe

Kädi Kaasikmäe on vabakutseline copywriter. Loe artikleid (8)