Podcast “Sähvatus”. Magnus Lužkov: tömp lahendus on turvaline, aga sellega ei ehita brändi, mis niidab

Sähvatuse üheksanda episoodi külaline on kaks aastat järjest Eesti parimaks reklaamiagentuuriks valitud Optimisti asutaja ja juht Magnus Lužkov.

Magnus on brändiusku, ta ütleb, et hinnatud brändid võidavad südameid, sest nad annavad selleks põhjust. Mõni põhjus paneb käsi plaksutama, mõni naeru lagistama või liigutuspisarat poetama. See põhjus võib olla seotud toote või teenusega, mida bränd pakub, aga ei pruugi.

Räägime temaga sellest, kuidas tal on õnnestunud kümne aastaga nullist üles ehitada agentuur, mis loob brände nii edukalt, et on ise kasvanud Eesti parimaks agentuuriks.

Mõtteid vestlusest:

  • Ükski Skype ei asenda seda, et saad inimesega kokku kasvõi 10 minutiks. Näed tema emotsioone, saad ideid edasi-tagasi põrgatada. Inimestega kokkusaamine on asendamatu.
  • Igaüks peab endalt küsima: “Mida ma erialaselt saavutada taha?”
  • Loovagentuur on tänapäeval oluline osa turundusmeeskonnast, mitte enam tellija-täitja suhe. Ehkki neid kliente on, kes tahavad seda tellija-täitja mängu mängida.
  • Agentuur ei tee brändi endale ega nendele ettevõtetele, kes selle töö tellivad. Brände tehakse inimestele, kes neid tarbivad.
  • Rakvere kuusest loobumine oli vale otsus. Megavale.

“Sähvatus” on podcast, mis räägib juhtide, loovisikute, uuendajate ja visionääridega nende loovprotsessist, kuidas nad teevad seda, mida teevad. Kuidas nad tunnevad ära oma sähvatused mingi lahenduse, idee või inspiratsioonihetke näol. Teeme juttu nii kogemustest, uudishimust, inspiratsioonist, uute ideede leidmisest, loomingust kui ka hirmust ja segadusest selle protsessi jooksul. Saatejuhid on Piret Jeedas ja Indrek Maripuu.

Indrek Maripuu

Indrek Maripuu on koolitus- ja konsultatsioonifirma Loovusait juhtiv partner, koolitaja ja nõustaja. Loe artikleid (6)