Podcast “Memcpy”: külas on Ahti Heinla

Ahti Heinla I Foto: elitebusinessmagazine

Memcpy on podcast, mis viib kuulaja audiorännakule kaheksakümnendate ja üheksakümnendate Eesti IT-skeenesse, et uurida, kust ja kuidas on alguse saanud Eesti suurimad IT-teod. Saatejuht on Andres Kütt. Seekordne külaline on programmeerija, ettevõtja, Skype’i ja Starshipi üks loojatest Ahti Heinla.

Mõtteid vestlusest:

  • Minu esimene kokkupuude arvutitega oli 10-aastaselt, kui ühel õhtul tuli ema koju ja ütles, et Ahti, ma õpetan sulle midagi. Istusime maha ja ta õpetas mulle programmeerimist ja nii 3 õhtut järjest ning selle ajaga ma sain aru, kuidas see asi käib. Sealt edasi hakkasin ise edasi mõtlema ja katsetama, lugema ja lolle küsimusi küsima.
  • Seda ei olnudki vaja, et see (programmeerimine – toim.) peaks 10-aastasele lapsele kohe põnev olema. Aga mul lõpuks oligi põnev, kui sain aru, kuidas asi töötab.
  • Programmeerimise üks võtmeoskus ongi oskus ette kujutada, mismoodi see masin töötab. Kokkuvõttes ehitab programmeerija ju masinat, piltlikult öeldes on üks koodirida üks hammasratas ja teine koodirida on üks kangikene, kolmas üks tross jne. Kui sa ehitada füüsilist masinat, siis sa näed seda kõike, kuidas mehaanilised osad üksteist toetavad. Programmeerija peab ka nägema, aga ta peab seda nägema vaimusilmas. See oskus on ülivajalik programmeerijale ja tagantjärele võib öelda, et seda ema mulle need 3 päeva õpetaski.

Andres Kütt

Andres Kütt on pikaajalise kogemusega IT-arhitekt, ta omab diplomit Massachusettsi Tehnoloogiainstiuudist (MIT). Loe artikleid (3)