Kadri Kroon: 10-aastased soliidsed Tallinna vanurid NOP & Tigu

Just tihti ei kohta Eestis restorane, mis tähistavad oma kümnendat tegutsemisaastat. Veel harvemini tuleb ette, et restoranis on igapäevaselt tegev omanik, kes ise pidevalt kohal ja suhtleb vabalt külalistega. Tigu ja NOPi kundedeks on kohalikud ärksameelsed inimesed, kelle jaoks on oluline, mida nad suhu topivad. Vähemtähtis pole toidu nautimine, elamiskunst ja sellest tulenev elurõõm. Neid kahte kohta ühendab siiras soov muuta Eesti toidumaastikku ja kujundada eestlaste toitumisharjumisi. Mõlema toidukoha omanikud on võimsa naispoweriga tegijad – endised kontoriinimesed, kes vahetanud üheksast viieni mentaliteedi isetegemise ja iseloomise vabaduse vastu.

Määrava tähtsusega oma koha ilme loomisel on nende kogemused välismaalt. NOPi esileedi Margit Aasmäe resideerus pikemalt New Yorgis Manhattanil, kus ta oli võlutud sellest, et oma bloki ümbruses oli võimalus käia erinäolistes toidukohtades ja poodides, kus said rahuldatud kõik toidualased igapäevavajadused.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)