Fotolugu: uskudes ükssarvikutesse

Olen muinasjutumaailmu uurinud kogu oma elu, viimasel viiel aastal peamiselt läbi kaamera. Varem aga lugemiseelistustes, joonistustes, maalides ning alati lugu pidanud just müstilisema koolkonna maalikunstnikest.

Foto “I am unicorn and don’t believe in humans” sündis tänu kliendile, kes on tulihingeline ükssarvikute austaja. Ilmaolud meid ei hellitanud – vihmasegune tugev tuul, porine pinnas ning lõikav külm ei teinud protsessi sugugi kergeks. Õnneks olime leidnud hobused, kes olid loomult rahulikud ning ei peljanud liigselt inimesi. Kes on loomadega pildistanud, teavad, kuivõrd keeruline see protsess olla võib. Eelnevalt olime otsinud sobilikud rõivad ning värvinud jalanõud (sest valgeid saapaid kusagilt naljalt võtta ei ole), grimmikunstnik oli teinud soengu ning jumestuse. 

Kõik sellised fotod sünnivad tänu kogu meeskonna heale koostööle, suur osa on assistendi abivalmidusel ning tähelepanelikkusel. Pidevalt oli vaja joosta mantlisaba sättima või juuksesalku õigesse suunda keerama, hobuseid õigele poole meelitama jne.

Kogu selle foto sündimise protsess võttis aega ning energiat ligikaudu 4-5 päeva – eeltöö, läbirääkimised, stilistika ning võttekoha ja aksessuaaride otsimine, pildistamispäev ning paar päeva järeltöötluseks. Järeltöötlus kogu sessiooni materjalile kestab tavaliselt umbes kaks tööpäeva, nii ka seekord. Fantaasiafotograafias ilma selleta paraku soovitud tulemust ei saavuta.

Terje Talts on fantaasiafotograaf, kelle loominguga saad lähemalt tutvuda siin.