Cannes Lions parimad reklaamid: Monde Nissin. The Secret

Esmapilgul tundub see reklaam täiesti “kastist väljas” ja enneolematu, aga kui pisut järele mõelda, siis põhineb see väga levinud toiduainereklaami insight’il. Nimelt on toode nii hea, et seda ei raatsi jagada. Seda mõtet on dramatiseeritud korduvalt ja väga erinevates kastmetes.

Seega, insight’i mõttes pole midagi uut ega põnevat leiutatud. Kogu enneolematus seisnebki draama julguses, ootamatuses ja jaburuses. Loomulikult on oma osa ka teostusel.

Julgust on selle klipi tellijal ikka üksjagu olnud. Kui mõelda sellele, milline on klassikaline maiustusereklaam oma isukaadritega, siis siin küll midagi isuäratavat ei olnud. Samuti ei räägita ratsionaalsetest väärtustest, näiteks nagu mõnus vahepala.

Ootamatustega on samuti mõnusalt üle pingutatud. Esimene ootamatu hetk on loomulikult kolmanda silma avamine. Sealt edasi tundub juba kõik nii ettearvatav, et vaataja konstrueerib ise lõpu, kus šokolaad on peidetud seljataha. Aga ei… esimest korda vaadates on kaela taga olev salasuu ikka väga ootamatu. Kui siia lisada ehedad ja tugevad emotsioonid koos pisaratega, siis on jaburusetase juba nii kõrge, et tahaks tõesti sõbralt küsida: ”Kas oled seda reklaami näinud?”

Julgus, emotsionaalsus ja ootamatus on hea reklaami puhul väga olulised koostisosad.

Kui selle klipi tellija oleks hakanud põdema ja mõtlema, kas suu kaela peal on isuäratav, nuttev kolmas silm positiivne või toote praktilised omadused piisavalt selgelt välja toodud, siis ei vaataks Sina täna maailma teises otsas seda klippi.

Klipp: THE SECRET
Klient: MONDE NISSIN (THAILAND) CO., LTD.
Teostaja: OGILVY GROUP THAILAND

Auhinnad
Cannes Lions 2018
Gold – Film – TV / Cinema Film: Sectors – Food & Drink

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Grouptutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Ahto Aaremäe

Ahto Aaremäe on reklaamiagentuuri Age Creative loovjuht. Loe artikleid (7)