Tõnis Niinemets on “Tagasi”: kuuvarjutus, Kanal 2-s uued tuuled, õige valik valimistel

Hensugusta Show I Foto: Fotokollaaž, Kroonika

Elu ja iseennast ei maksa liiga tõsiselt võtta. “Tagasi” on Edasi rubriik, milles näitleja Tõnis Niinemets vaatab nädalale tagasi ning jagab oma ühiskonnakriitilisi ja huumoriga vürtsitatud tähelepanekuid Eesti elu kohta.

Juba aasta alguses kuuvarjutus

Tere tulemast uude aastasse. See aasta sai peaaegu sama suurejoonelise stardi kui aasta 2018, mis algas teadagi hümnidraamaga. Sel korral on muidugi süüdi saabuvad parlamendivalimised, mis toovad poliitikas iga kuu kaasa vähemalt ühe kuuvarjutuse.

Seekord on sihikule võetud Eesti200, kes uute tulijatena proovisid poliitikas uusi plakatiskandaale ja tuleb tõdeda, et õnnestunult. Kõige rohkem olid nad antud skandaalis ise imestunud just selle üle, et see nii paljusid inimesi siiski haavas. Seda imestust jagab ka Tagasi toimetus. Meie imestus on aga pigem tingitud olukorrast, et kuidas küll keegi aru ei saanud, et tegu on tavalise poliitreklaamiga.

Tänu natukene kehvale kommunikeerimisele kandis Eesti200 ka kergeid kahjusid oma tõeliste ideede sõnastamisel, nimelt lahkus nende erakonnast 17 inimest. Miks julgeme kasutada sõna “kerge”? Just seepärast, et täpselt sama palju liikmeid kaotab Keskerakond iga kord kui Ringkonnakohus kokku tuleb. Nii, et ärge muretsege uustulnukad, samu vigu teevad ka vanad tulnukad.

Kanal 2 uus suund ja kva(nti/li)teet

Juba vana aasta tõi uusi suundi ja saateid meie teleekraanidele. Telemaastikul toimuv meenutas tavalist poliitikute erakonnavahetust, kus endises majas enam edasi ei saa, aga muud elu ja tööd ka ette ei kujuta. Kõige rohkem muutusi on põhjustanud Kanal2 oma tegemiste ja ümberkorraldamistega. Vanad tegijad kaovad ning asemele tulevad uuemad, nooremad ja küsimus on – kas ka edukamad? Enim kõneainet uutest saadetest pakkus Kanal2-e “Paljas porgand Itaalias” ning “ Hensugusta show”.

Esimene neist on saade, mille multifunktsionaalsus on teleturul esmakordne, nimelt peagi tulevad saate tegijatelt juba uued saated “Paljas porgand turul” (ökotoidust), “Paljas porgand maal” (konkurent ERRi saatele “Maahommik”), “Paljas porgand lasteaias” (eelmise aasta lõpus palju kära tekitanud teema – laste seksuaalkasvatus lasteaias) ning “Lotte ja Paljas porgand” (lihtsalt lastesaade). Need on vaid killuke Porgandi tegemistest teleekraanidel. Tulemas on veel ja veel.

Hensugusta Show I Foto: Fotokollaaž, Kroonika

Teine saade “Hensugusta show” on unikaalne just saatejuhi tõttu, sest keeruline on aru saada, kas ta naerab või nutab. Tänu sellele on teleri ette naelutatud nii tragöödia kui ka komöödia austajad ning omakorda on segaduses ka vaataja, kes ei tea, kas naerda või nutta. Aga peagi on sellele segasele olukorrale tulemas ka lahendus tõsise päevakajalise saate “Kalle Gusta show” näol.

Valmistume “Suureks lotokolmapäevaks”

Valimised on nagu Suur lotokolmapäev. Hillar Mets on tabanud naelapea pihta.

Karikatuur: Hillar Mets, EPL

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)