Erki Pärnoja: “Leva”. Uut Eesti muusikat

Kitarrist ja helilooja Erki Pärnoja avaldas uue video ja akustilise versiooni oma eelmisel aastal ilmunud singlist. “Leva” uus ja orkestraalne helipilt sündis Erki Pärnoja bändi, Anna Kaneelina ja keelpillikvartett Prezioso koostööna ning tähistab autori sõnul üht etappi tema uue kõla otsinguil, mis algas peale tema esimese täispika sooloalbumi avaldamist.

Videos kõlava keelpilliaranžeeringu autoriks on Raun Juurikas, kellega alanud koostööd peab Pärnoja oluliseks tõukeks uue “Leva” salvestamise juures: “2018 suvel sattusime Rauniga üle aastate taas koostööd tegema, Narvas toimunud Baltic Sun Festivali raames. Tema orkestriseade minu loole inspireeris mind väga ja viis mu muusikalised mõtted uutele radadele. Tunnen, et see uus kõla, mida videos kuulda saab, on hea üleminek elektrikitarridelt ja süntesaatoritelt akustilisemate ja sügavamate kõlade poole ning on justkui loomulik järg minu eelmisele live-albumile “Saja Lugu”. “Leva” avas minu jaoks uued võimalused ja ma tunnen, et tahan seda kõla siduda oma uute lugudega, millel kallal hetkel töötan.”

Tuleval nädalal astub Erki Pärnoja : Efterglow üles Hollandis Groningenis Euroopa ühel suuremal ning olulisemal uue muusika esitlusfestivalil Eurosonic Noorderslag.