Mart Kase: tõus ja loojang ning kõik, mis sinna vahepeale jääb

Päikesetõus pilvede vahelt on alati tunne pealkirjaga "Algab päev, head päeva sulle, ole täna maru!" I Foto: Mart Kase

Need päikesetõusud ja -loojangud, mida on olnud võimalik näha mõni päev Peipsi järvel, need jäävad sügavale sisse. Vaikus, tühi jääväli ning punakas kollane taevas. Olen sel aastal juba ühe väga ilusa tõusu ja loojangu ära salvestanud.

Jah, kõige parem on, kui inimesel on hobi, millel on kindlad piirid. Minu hobi on talikalastus ning hobi piir on jää Peipsi peal. Hobi kestab paar kuud aastas ning see sobib mu ülejäänud aasta graafikuga. Iga kalastusretke eesmärk on saada kätte paar või rohkem kilo ahvenat. Ca 10 aastat tagasi, kui esimesi kordi talvel püüdsin, olin igast kala tonkamisest õnnelik. Aga täna on ka saak oluline, sest omapüütud kalast saab head toitu teha. Värske praeahven kitsevõis praetuna on uskumatu. Öeldakse, et pead 100 kilo ahvenat ära fileerima, siis on asi selge. Tegelikult on kõige tähtsam loomulikult hea nuga ehk lühike fileerimisnuga, sellega saab ahvenad kiiresti ja täpselt kalastuspäeva õhtutel köögilaua taga ära teha.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (151)