Hannes Kuhlbach: kuidas uusaastalubadustega hakkama saada?

Hoidkem perspektiivis enda silme ees “suurt eesmärki”, kuid olgem pidevalt tundlikud ja tänulikud väikeste edusammude üle. | Foto: Unsplash.

Uusaastalubadused on sama vanad kui inimkond. Meie elu koosneb ringidest ning uuele ringile minnes soovime ikka, et midagi oleks teisiti, paremini. Lubadus võib olla sisemine, endamisi ja endale antud. Samas antakse neid tihti avalikult, tunnistajate juuresolekul, ilmselt ka motivatsiooni hoidmiseks, lubadusest kinnipidamiseks, kui kõhklus võiks kindlat meelt hälvitada. Milliseid lubadusi siis antakse?

Suur osa lubadustest seostub kindlasti tervisega

Ägisedes jõululauast tõustes tundub, et tekkinud lisakilod või -voldid vajavad mahatriikimist. Sestap on jõusaalid-spordiklubid aasta algul rahvast pilgel, eesmärgiks mingi konkreetne number. Miinus X kilo Y kuu jooksul, kõlab ülesöömise pealt antud uusaastalubadus. Mis on aga selle sisulisem tähendus?

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psühholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “Kõiges, mida saab nimetada äriks, on sügav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tänastes tegevustes. Omades oma töös privileegi näha sügavale inimeste eludesse ja sisemaailma, äratab see ka endas varjatud tundeid ja mõtteid. Neid ongi heameel üldistatud ja põimitud kujul Edasi veergudel avatud ja mõtelda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)