Hannes Kuhlbach: kuidas uusaastalubadustega hakkama saada?

Hoidkem perspektiivis enda silme ees “suurt eesmĂ€rki”, kuid olgem pidevalt tundlikud ja tĂ€nulikud vĂ€ikeste edusammude ĂŒle. | Foto: Unsplash.

Uusaastalubadused on sama vanad kui inimkond. Meie elu koosneb ringidest ning uuele ringile minnes soovime ikka, et midagi oleks teisiti, paremini. Lubadus vÔib olla sisemine, endamisi ja endale antud. Samas antakse neid tihti avalikult, tunnistajate juuresolekul, ilmselt ka motivatsiooni hoidmiseks, lubadusest kinnipidamiseks, kui kÔhklus vÔiks kindlat meelt hÀlvitada. Milliseid lubadusi siis antakse?

Suur osa lubadustest seostub kindlasti tervisega

Ägisedes jĂ”ululauast tĂ”ustes tundub, et tekkinud lisakilod vĂ”i -voldid vajavad mahatriikimist. Sestap on jĂ”usaalid-spordiklubid aasta algul rahvast pilgel, eesmĂ€rgiks mingi konkreetne number. Miinus X kilo Y kuu jooksul, kĂ”lab ĂŒlesöömise pealt antud uusaastalubadus. Mis on aga selle sisulisem tĂ€hendus?

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psĂŒhholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “KĂ”iges, mida saab nimetada Ă€riks, on sĂŒgav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tĂ€nastes tegevustes. Omades oma töös privileegi nĂ€ha sĂŒgavale inimeste eludesse ja sisemaailma, Ă€ratab see ka endas varjatud tundeid ja mĂ”tteid. Neid ongi heameel ĂŒldistatud ja pĂ”imitud kujul Edasi veergudel avatud ja mĂ”telda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)