Edasi tagasiside: 200%!

Idu I Foto: Skeeze, Pixabay

Esimesed 2,5 kuud Edasi ajaloos võib võtta kokku sõnadega – surume juured sügavalt mulda! Kasvõi läbi halli kivi, just nii nagu seda teeb viinapuu maailma ühes hinnatumas veinipiirkonnas Burgundias.

Novembri kasv – 200%!

Novembris oli Edasil 25 000 unikaalset lugejat, mis on 2x enam kui oktoobris. Seda on sama palju kui inimesi terves Lääne maakonnas, rohkem kui elanikke Viimsis, Viljandis või Rakveres.  Lugejad on kokku teinud 42 000 lehelaadimist (page view).

Lugejate seas on statistika põhjal mehi pisut rohkem kui naisi ja peamine lugeja elab Tallinnas, järgnevad Tartu, Helsingi, Pärnu, Rakvere. Edasi lugeja kõige suurem lugejarühm on vanuses 25-34 (1/3), 75% lugejatest on vanuses 18-45.

Lisandus uusi kaastöötajaidheadhunter Tõnis Arro, praktiseeriv terapeut, aimekirjanik ja joogaõpetaja Kaidi Laur, startup ettevõtja ja Shiptwise turundusjuht Sander Gansen, hakkaja noor väliseestlane Liina Tuvi, kes elab hetkel Inglismaal ja Haus galerii.

Toimus pilootüritus sarjast “Edasi koos…” Üritustesarja eesmärk on innustada ja silmaringi laiendada. Iga kord on külas mõni oma ala hästi tundev inimene, kes aitab oma teadmiste ja isiklike kogemuste kaudu mõnd aktuaalset ja/või põnevat teemat rohkem avada.

And last, but not leastEdasi pangaarvele laekus esimene toetussumma! Võtame seda kui suurt tunnustust senisele tööle ja pingutusele. Suur tänu meeldiva üllatuse eest! Portaali arendamine on aeganõudev ja iga toetus teeb südame soojaks, annab jõudu ning võimaldab edasi liikuda.

Lugejate tagasiside põhjal meeldib neile Edasi puhtus. Keskkond on inspireeriv ja lugemiskogemus nauditav.

Edasi on loetav üle maailma. TOP 10 riiki

Eesti osakaal on vähenenud (82% vs 87%), Soome on tõusnud võimsalt teiseks, USA järel on esiviisikusse murdnud Ühendkuningriik ja Rootsi. Neile hingab kuklasse Saksamaa, Hispaania, Venemaa, Läti ja Taani.

Kuidas jääda eestlaseks välismaal? Jutustage omi lugusid!

Eestlastele omakeelse ja põneva lugemiskogemuse jagamiseks algatasime projekti – Kuidas jääda eestlaseks välismaal? Ootame kirju (kuni 4000 tähemärki) detsembri jooksul aadressile hello@edasi.org. Üllatusauhind 3-le selle teemalisele loetavamale loole Edasi keskkonnas (31.01.2017 seisuga). NB! Edasi jätab endale õiguse otsustada kirjade avaldamise üle. Loe ka Edasi kasutustingimused https://edasi.org/kasutustingimused/

Märgi end Facebookis Edasi.org sõbraks ja ole kursis eestlaste eludega.

Jäta endast jälg ja ole osaline uue loomisel!

Iga lugeja saab soovi korral Edasi arendamisele kaasa aidata jõukohasel moel. Mul on Sulle pakkuda järgmised võimalused kaasa löömiseks.

  1. Mõtle, millist lugemiskogemust Sa ootad ja kujuta ette, et Edasi just seda pakubki. Mismoodi see välja näeb sel juhul? Sinu mõtted on väga oodatud, isegi siis, kui need hetkel utoopilisena näida võivad.
  1. Aita sisu luua – kirjuta Sind huvitaval, isiklikul ja/või ühiskondlikult põletaval teemal arvamuslugu.Võimalik, et sinu kaastöö sobib ja leiab avaldamist. Kui sul on muud Edasi kontseptsiooniga haakuvat materjali Sinu lugemislaualt, võta samuti ühendust. Või kui sul on muid ideid, kuidas tahad kaasa lüüa või soovid aidata. Me teeme seda portaali üheskoos.
  1. Samamoodi on oodatud tagasiside Edasi senisele tegevusele, kontseptsioonile. Saada oma repliigid, tähelepanekud ja/või ettepanekud hello@edasi.org
  1. Reklaamialane koostöö. Kui Sul või Sinu (poolt juhitud) ettevõttel on võimalik teha Edasiga reklaamiaalast koostööd, siis ka see on uuele algatusele eluliselt tähtis, et luua tugevat sisu ja arendada toodet. Keskkonnas on 3 reklaamipinda, lisaks on võimalus siduda enda ettevõte mõne Sinu jaoks sobiva ja ettevõtte väärtusi, ideaale, mõtteviisi kandva rubriigi toetamisega. Võta ühendust hello@edasi.org ja leiame lahenduse.

Edasi on täna n-ö garaažiprojekt. Ilmselt veel mõnda aega. Kutsun sind kaasa lööma ja looma koos midagi ägedat. Maailma, kuhu võimalikult palju inimesi tahab kuuluda. See ei ole lühiajaline projekt. Edasi on teekond. Edasi on mõtteviis.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (261)