Tõnis Niinemets on “Tagasi”: Vabaerakond, laskesuusatamine, jõulutoit

Tuttavad Eesti laskesuustajad on varsti asendatud uute nägudega

Järjekordne nädal on ümber saanud, kuid arvestades kui palju on Eestis ja maailmas toimunud viimase kuu jooksul, tundub lõppenud nädal võrdlusena vägagi tegudevaene. Mis on ka arusaadav, aasta hakkab lõppema, inimesed keskenduvad asutuste jõulupidudelt kaaslaste leidmisele ning teatav üleüldine väsimus enne aastavahetuspidu on asjade loomulik käik. Aga, siiski!

Vabaerakond läheb muretult suvele vastu

Sel nädalal, nagu ka kõikidel eelnevatel, ei saa me üle ega ümber poliitikast. Nädala keskel said teatavaks kahe erineva uuringu tulemused erakondade populaarsuse kohta. Neis on vaid üks üllatus ja seegi õnneks positiivne. See puudutab Vabaerakonda ja nende reitingut, mis hetkel on 1%. See tulemus näitab, et Vabaerakond on vaid napi protsendi kaugusel oma eesmärgist olla lõpuks ometi oma nime vääriline – VABA! Vaba toetajatest, reitingust, kohustusest, valmistest, pingest, võimuvõitlusest, liigsest tähelepanust, kriitikast ja pettumustest. See on kadestamisväärne julgus võtta praeguses halastamatus võimuvõitluses hoopis vastupidine suund enne valimisi.

Samas, kes ei sooviks peale kevadisi valimisi minna vastu muretule ning garanteeritud puhkusega suvele. “See uus suund, mille viimases kvartalis oleme võtnud, on end igati õigustanud. Toetus langeb täpselt nii nagu lootsime. Tugevam langus algas kohe peale Ain Lutsepa intervjuud katuserahade hääletamisest loobumise osas. Ain vastas täpselt nii nagu teda nõustati,” kommenteeris olukorda Andres Herkel. Kui “Tagasi” toimetus uuris, kes on Vabaerakonda nõustanud, ei jäänud Herkel kidakeelseks. “Me ei tee sellest saladust, et Artur Talvik aitab meid endiselt nõu ja jõuga. Tema ongi meie peamine mentor ja see, kui jätkusuutlikult on ta suutnud hoida enda uut erakonda (Elurikkuse Erakond) igas valijagrupis toetusevabana, on muljetavaldav. Seega oli ta meie eesmärke arvestades ainuke ja parim valik,” kinnitas Herkel.  Herkeli sõnu kinnitas erakonna esimees Kaul Nurm: “Võib vabalt väita, et peale järgmisi valimisi enam Vabaerakonda ei ole ja selle tundega on jõuludele vastu minna ikka väga hea. Sisimas on rahu.”

Vabaerakond pakub küll praegu vabastavat hingamist, varsti ollakse aga ka sellest vaba. “Täielikult vaba!” nagu ütleb erakonna viimane valimisloosung.

Suusasport tagasi rahva südamesse!

Alanud suusahooajal on põhiline küsimus mitte meie murdmasuusatamise koondise käekäik (mis on jätkuvalt nõrk), vaid kuidas päästa meie laskesuusakoondist kehvast hooaja algusest? Esimesed MK-etapid lubavad meile kohti viiendas ja kuuendas kümnes, mis ei anna põhjust rahuoluks. Muret teeb eelkõige laskmine, kus tulemust “0” ei ole keegi saavutanud.

“Tagasi” toimetus ei suuda mõista, kuidas ei nähta probleemile lahendust, mis on otse nina ees.

Nimelt, meil on ju viimased paarkümmend aastat olnud väga tugev täpsuslaskmise koondis. Meil on meeste arvestuses EM kuldmedalist Peeter Olesk, meil on Field Target koondise EM kuld ja need on vaid paar näidet tiitlivõistluste medalitest laskmises. Siinkohal teemegi üleskutse – palun leidke meie tipplaskuritele suusad. Koolis on suusatunde teinud suuresti kõik, seega ei midagi uut. Laskmist on palju raskem ära õppida nagu seda tõestab ka meie meeste laskesuusakoondis. On aeg tõusta taas vägevate suusariikide sekka ja selleks pole vaja muud kui mõned paarid suuski, üks talvehooaeg treenimiseks ja medalisadu võib alata. Eesti laskesport saab väärilist tähelepanu ja suusasport saab tagasi koha rahva südames. Kõik võidavad, win-win!

Tuttavad Eesti laskesuusatajad on varsti asendatud uute nägudega

Ilusat jõulu!

Ilmateade lubab lund ning jõulupühad on ukse ees. Selleks puhuks midagi teemakohast.

Elu ja iseennast ei maksa liiga tõsiselt võtta. “Tagasi” on Edasi rubriik, milles näitleja Tõnis Niinemets vaatab nädalale tagasi ning jagab oma ühiskonnakriitilisi ja huumoriga vürtsitatud tähelepanekuid Eesti elu kohta. Sekka anekdoote, õpetlikke ja elulisi lugusid ning teravmeelseid sketše.

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)