Podcast “Freakonomics”: kas Fordist saab tehnoloogiaettevõte?

Foto: Unsplash

Maailma üks edukamaid podcaste Freakonomics Radio kutsub külla eranditult maailma absoluutseid tippe omas valdkonnas. Kindlasti on üheks selliseks mees nimega Jim Hackett. Ford Motor Company tegevjuht on aga kõike muud kui “tavaline” autofirma tegevjuht.

Üldiselt kasvatakse autofirma tegevjuhiks töötades samas valdkonnas pikki aastaid. Jim Hackett on erand ja seepärast tuli tema nimetamine Fordi juhiks paljudele üllatusena. Mees oli endale nime teinud nimelt kontorimööblit tootva Steelcase’i juhina. Steelcase on aga ettevõte, mida peetakse avatud kontori revolutsiooni “süüdlaseks”. Nüüd on Jim Hackettil kavas järgmine revolutsioon – muuta Ford tehnoloogiaettevõtteks.

Mõtteid vestlusest:

  • Autotööstuses on põnevad ajad, sest sõidujagamisteenused nagu Uber ning isejuhtivate autode tehnoloogia ähvardab pea peale pöörata meie arusaama autode kasutamisest ja omamisest.
  • Jim Hacketti otsusel loobuti USA-s sisuliselt kõikide muude autotüüpide tootmisest ja müümisest peale SUV-ide (linnamaasturid) ja truckide (nn. pick-up autod) – need on ettevõtte rahalehmad.
  • 2018. aasta CES’il (Consumer Electronics Show) esitleti The Living Street kontseptsiooni, ehk Fordi arusaama “transpordi operatsioonisüsteemist”.
  • (Lähi)tulevikus on kõik sõidukid ühendatud pilve ja nad suhtlevad omavahel välistades täielikult näiteks liiklusõnnetused.
  • Ford omab oma tarbijate kohta meeletult informatsiooni võimaldades neil sirge seljaga pista rinda tehnoloogiaettevõtetega nagu Google või Microsoft.

Freakonomics Radio on Stitcher Radio poolt toodetav saatesari, mida juhib ajakirjanik Stephen Dubner.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)