Tõnis Niinemets on “Tagasi”: PÖFF ja ristturundus, EKRE joonistusvõistlus, Must Reede

Elu ja iseennast ei maksa liiga tõsiselt võtta. “Tagasi” on Edasi rubriik, milles näitleja Tõnis Niinemets vaatab nädalale tagasi ning jagab oma ühiskonnakriitilisi ja huumoriga vürtsitatud tähelepanekuid Eesti elu kohta. Sekka anekdoote, õpetlikke ja elulisi lugusid ning teravmeelseid sketše.

PÖFF ja risturundus

Möödunud nädal lükkas ümber vana koolialguse lause “kõik-kõik on uus septembrikuus”. Nüüdsest alates see enam ei kehti. Nüüd tuleb kasutada lauset “kõik-kõik on uus novembrikuus”. Ja uut on palju. Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF), mida on tehtud aastaid ja mille oht on muutuda tavaliseks kultuurisündmuseks, on sel aastal vingem, suurem, uuem, ürgsem kui kunagi varem. Ja seda vaid tänu ühele inimesele – Jesper Parvele.

Arvasin, et kui oktoobri alguses ilmus raamat “Mees 2” alapealkirjaga “Minu kari”, siis on see vaid lugu ühe mehe kogemustest karjapidamises. Nüüd aga kui kätte on jõudnud PÖFF, mille selleaastane slogan on “Leia oma kari”, sain ma aru kui suure haardega mees on Jesper. Ta on võtnud PÖFFi ja ilmselt teeb sellest pilaffi, arvestades tema võimed kokakunstis. Kuna tegu on ikkagi suurt kasvu mehega, siis ma isegi ei imesta, et ta on hakanud Eesti kultuuriveduriks. Nimelt (rikun küll siinkohal üllatuse) saavad kõik PÖFFi külastajad endale Jesper Parve uue raamatu jõulukotti. Kas nad siis tahavad või ei.

Säärane ristturundus pole küll midagi uut, aga kui suunata pilk tulvikku, siis mis võib meid järgmised aastad ees oodata?! Sel nädalal üllitas raamatu ka teine eesti meeste eeskõneleja Margus Vaher. “Tee mehe südamesse” on raamat meestest, mis on suunatud eelkõige naistele. Seetõttu võib juhtuda, et järgmisel aastal saavad PÖFFi külastada vaid naised, sest filmifestival kannab nime “Film mehe südamesse”. Naised, raske saab see olema, sest linastuvad kõik Tarantino filmid, kõik Mel Gibsoni teosed, kõik “Visa hing” osad ning “Expendables” 1, 2, 3 ja 4.

Siiski on olemas ka festivali alaprogramm, mis on suunatud Hollandi koguperefilmidele ja Jaapani animatsioonile. See programm kannab pealkirja “Tulbid ja bonsai”, mille pani kokku Marek Sadam. Ja ei tehta ka saladust, et see programm on otsene sisuturundus Mareku verivärskele raamatule “Tulbid ja bonsai”.

Siinkohal tahaksin teha üleskutse Jesperile, Margusele ja Marekile seoses Movembri liikumise pildilt kadumisega. Mul endal nimelt vuntsid ei kasva, aga tunnen, et see liikumine vajaks uut suunda ja värskust. Aitäh juba ette. Kõigile teistele – ilusat pimedat filmiaega.

Tavapärane eesti ristturundus. Leia oma kari vs Minu kari

EKRE joonistusvõistlus

Sel nädalal korraldas EKRE fraktsioon Toompeal joonistusvõistluse ÜRO rändelepingu vastu. “Tagasi” toimetus toob siinkohal välja mõned parimad tööd. Võistluse ellukutsuja Martin Helme tänab kõiki suure huvi ja osavõtu eest. Järgmisel nädalal toimub EKRE fraktsioonis konkurss leidmaks uued sõnad Tarmo Pihlapi loole “Mustlane”. Juba elevil olev Jaak Madisson ootab ka  sellele võistlusele suurt osavõttu. Auhinnad paneb välja Suure-Lähtru Mõis.

Must Reede

Sel nädalalõpul toimus üle maailma “Musta Reede” nimeline soodusmüügikampaania. Mõned poed aga ei piirdunud vaid reedese päevaga. “Tagasi” toimetus vahendab teile otsepilti Türi Konsumist.

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)