Podcast “Idea360”Kristi Jõeäär: iga bränd peab teadma, miks ta eksisteerib

Lihtsalt hea toode või teenus ei ole piisav. Inimesed ootavad kaupmehelt üha suuremat rolli ka ühiskonnas, läbipaistvust oma tegemistest ja vastutustundliku käitumist. Teiste sõnadega – hea kaup ei taga edu, vaja on enamat. Vaja on tugevat brändi. Aga mis asi on bränd ja kuidas seda ehitada? Sellest räägib turundus- ja ettevõtlussaates Idea strateeg Kristi Jõeäär.

Mõtteid vestlusest:

  • Brändi loomisel on ülioluline mõelda, miks ettevõte eksisteerib. Sellele küsimusele peavad üheselt vastama nii tegevused kui kuvand ja selle saavutamine on pikk töö.
  • Osa brändituuma sisendist peab tulema äristrateegiast ja sellega käsi-käes käima. Osad teemad on aga inimestele arusaadavamad ja vastuvõetavamad, kui nad on saanud nende loomises osaleda. Üheks selliseks teemaks on väärtused – neid ei saa ülevalt ette kirjutada.
  • Noored on väga teadlikud tarbijad, kellele läheb korda meie planeet. Neile läheb korda see, kust tooted tulevad ja nad teevad otsuseid seda arvestades. Seepärast on ka üha populaarsem õiglane kaubandus. Samuti loeb see, kas ettevõtte juhid käituvad väljaöldud põhimõtetele vastavalt.
  • Tarbijatena saame teha oma valikuid läbimõeldult – meie käes on võimalus juhtida, millised ettevõtted meid ümbritsevad ja on edukad.

Podcast Idea360 on  iganädalane turundus- ja ettevõtlusteemaline podcast, milles saavad sõna erinevate valdkondade spetsialistid ja visionäärid innustades ja inspireerides ettevõtlike inimesi ärisid edendama ja tulevikule vastu minema. Saadet toodab turundus- ja kommunikatsiooniagentuur Idea.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)