Kadi Kütt: ärevus – kaasaja epideemia

Süda taob kui hull, hingata on raske, iiveldab…kohe ma minestan… See ei saa olla muu kui infarkt! Sääraste tunnuste korral on kindlasti arukas südamearstile aeg broneerida, kuid sageli on tegu hoopis ärevushäirega.

Kõige sagedamini annab ärevus end kehaliselt tunda südamepekslemise, kõrgenenud vererõhu, kätevärina, pearingluse, minestustunde, iivelduse ja hingeldamisega. Samal ajal on meel rahutu, lõõgastuda on võimatu, keskenduda ei suuda ja miski meelde ei jää, kuna pea on „vatti“ täis ja kõik ümbritsev paistab justkui läbi udu. Ärev inimene ärritub kergesti, ta kardab toimuva üle kontrolli kaotada või lausa hulluks minna.

Kadi Kütt

Kadi Kütt on holistiline terapeut, koolitaja ja kirjutaja, kes innustab kõigi oma tegevustega liikuma inimesi elurõõmu, enesega rahulolu ja suurema eheduse suunas. Kadil on Tallinna Ülikoolist õpetaja kutse ja organisatsioonikäitumise magistrikraad, ta on lõpetanud Holistika Instituudi. Erinevate vaimse tervise teemade seas on Kadi kirjutistes esikohal ärevus. Artiklisarjas „Ärevusest mitme kandi pealt“ uurib ta tänapäeva „vähktõve“ – ärevushäire pinnapealseid ja sügavamaid põhjusi ning mõtiskleb endasse uskumise ja enda väärtustamise teemadel, sest just need on ärevuse tõhusaimaks ravimiks. Kadi on raamatu „Ärevuse vari. Teekond hingehaavadest paranemise ja enese väärtustamiseni“ autor. Loe artikleid (13)