Maalikunstnik Kristi Kongi: Mehhiko andis mulle lihtsuse tagasi

Vaade Kristi Kongi näituselt I Foto: Silvia Pärmann

Maalikunstnik Kristi Kongi avas septembris México City galeriide nädalavahetusel Karen Huberi galeriis näituse „Mapping the Jungle” järjekorras teise suure Mehhikost inspireeritud isikunäituse, mis juba enne avamist tekitas kohalikes kunstiringkondades suurt elevust ja mis valiti kuue kõige värskema ja olulisema näituse hulka.

Kohtusime Kristiga paar päeva hiljem džunglite keskel asuvas maagilises Xilitla külas, mille on teinud kuulsaks paljusid kunstnikke inspireerinud sürrealistlik Las Pozase aed. Istume juttu ajama maja aias, mägede taha kaduva päikese viimases valguses, kus oma sõpradel käis tihti külas poeet ja sürrealistliku kunsti ühe suuremaid patroone Edward James. Asume pärast pikka päeva Jamesi eestvedamisel loodud maailma suurimas sürrealistlikus kunstiteoses Las Pozases (Tiikides), mis on grupp skulptuurseid ehitisi keset džunglit ja mühisevaid koskesid.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)