Fotolugu: punane kirss tordil

Kaater I Foto: Kaupo Kalda

Otse ülevalt alla tehtud droonipildid on kõige põnevamad ja ebamaisemad, rakurss mida looduses sa ise reeglina ei näe. Sellest on varem pildiseeria “Ülevalt alla” ilmunud. Samas teises loos “Drooniminimalism” käis läbi üks pilt kaatrist mustavas vees, mis mõjus kui õhkutõusev rakett. Tänane kolmas lugu haakub nendega.

Mulle endale see otse alla kaatripilt hirmsasti meeldis ning tahtsin sarnases võtmes midagi veel teha. Vahepeal on üle aasta vett merre voolanud. Sattusin hiljuti Pärnusse ja sild tundus just sobiva mõttena viia seda ideed veidi edasi ning panna erinevad transpordiliigid, teed ja teekonnad suhtesse. Jäin kannatlikult ootama, üritades silmapiirilt mõnda kaatrit näha ja varakult valmis olla. Akut veel jagus.

See asi on tehniliselt veidi väljakutsuv ka – otse alla kalibeerides ei näe sa droonipilti ekraanil samal ajal külje peale. Seetõttu pead kaamera üles keerama, enam-vähem üritama ära aimata paadi trajektoori, et ta otse alt läbi kimaks ning siis kõik kenasti seadesse paigutama. Vahest paat veidi keerab ja siis on paar sekundit aega kadreeringut timmida, korralikult seisma jääda ja õigel hetkel pilt ära tuua. Üks väike hetk, sekundid, rohkem võimalusi ei tule. Lisaks on vesi mustav ja mustavaks tahadki ta jätta, mistõttu tuleb pilt kindlasti alasärisse pildistada. Kaamera ju üritab seda heledamaks tõmmata. Kõik see peab meeles olema.

Selle pildiga oli ka õnne – punast autot ma ei planeerinud, see lihtsalt sattus. Lootsin, et mõni auto sõidab, aga see on sisuliselt perfektne asetus ja värv. Punane kirss tordil. Päris perfektne ei ole, aga seda ma ei ütle, miks.

Kaupo Kalda

Kaupo armastab ilu, lihtsust ja loodust. Peab kahte ametit - päeval disainistuudios Reactive UX disainer, õhtul kehastub aga salapäraseks batmaniks. Tegelikult mitte, hoopis fanaatiliseks droonifotograafiks. Kõike seda läbib kirg ja emotsioon. Loe artikleid (5)