Cannes Lions parimad reklaamid: Scrabble/Mattel. Family

Sõnad on suure kaaluga. Sõnadega võib luua ja purustada, rõõmustada, armastada, ühte siduda. Scrabble oskab sõnadega mängida, kuid reklaamib ennast selles klipis eelkõige läbi tunnete.

Meie pere on midagi, mida me ei saa tavaliselt valida. Me sünnime perekonda ja saame ellu kaasa inimesed, kellega kasvame kokku, vahel ka lahku ja siis uuesti kokku. Muidugi on olemas ka perekond laiemas mõistes, kuhu kuuluvadki meie sõbrad, töökaaslased ja lähedased. Alati on sellistes kooslustes kindlad ja erilised niidid, mis ühendavad.

Tänase nutiajastu taustal saavad järjest olulisemaks ja väärtuslikumaks lihtsad päris asjad. Ka selles klipis jutustatakse vanal heal rahulikul moel südantpuudutavaid lugusid, milles inimene tunneb ära iseennast või oma lähedasi. Samuti muutuvad elus kindlasti järjest tähtsamaks ja haruldasemaks tegevused, mida inimlikul vanamoelisel tasandil ühiselt tehakse, olgu selleks jutuajamine teetassi taga, jalutuskäik looduses või ühendav lauamäng.

Mattel on suurfirmana tulnud tagasi juurte juurde. Kui klipis oleks igas kaadris näidatud Scrabble’i mängivaid erinevaid peresid, ei oleks tulemus kindlasti nii liigutav. Lihtsuses peitub maagiline võlu, vahel isegi selline, et seda on raske sõnadega väljendada…Mattel on maagia üles leidnud.

Klipp: FAMILY
Klient: SCRABBLE/MATTEL
Teostaja: LOLA MULLENLOWE

Auhinnad:
Cannes Lions 2018
Silver
Film – TV/Cinema Film: Sectors – Consumer Durables

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Grouptutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Kädi Kaasikmäe

Kädi Kaasikmäe on vabakutseline copywriter. Loe artikleid (8)