Podcast “Startup in Estonia”: Eesti on super koht äri alustamiseks

Eesti on iduettevõtete maailmas tuntud tegija ja meie ambitsioonidel ei näi piire – siin võivad oma iduettevõtte asutada ka välismaalased. Neid võimalusi ja startup viisa raames Eestis oma äri rajanud founderite kogemusi tutvustatakse podcastis “Startup in Estonia”.

Praeguseks on kuulajateni jõudnud neli saadet. Oma kogemustest on rääkinud Avery Schrader (Modash.io), Evgenia Trofimova (Sharedtrip), Youssef El Moumni (Realified), Maris Prii (RebelRoam), Rivo Riistop (Startup Estonia), Merilin Lukk (Startup Estonia), Sten Tamkivi (Topia, Teleport), Martin Sokk (endine TransferWise).

Mõtteid saadetest:

  • Bürokraatia vähesus ja ametnike abivalmidus on jätnud hea mulje.
  • Eesti väiksus on omamoodi eeliseks – kohe tuleb mõelda suurelt ja sihtida globaalset turgu.
  • Oluliste ja inspireerivate inimesteni on lihtne jõuda. Ka juba edukate iduettevõtete juhid on meelsasti valmis oma kogemusi jagama.

“Startup in Estonia” on ingliskeelne saade, milles räägitakse uute ettevõtete loomisest ja kasvatamisest nii alles alustavate kui juba toimivate startup ettevõtete asutajatega. Saadet juhib Joao Rei, kes igapäevaselt töötab IDEA digiinnovatsiooni juhina, ta osaleb ka aktiivselt mentorina Garage 48 üritustel ning esineb tihti välismaistel konverentsidel.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)