Cannes Lions parimad reklaamid: Pinacoteca de São Paulo. Antropofagia

São Paulo kunstimuuseumi Pinacoteca kampaania on tõeliselt kosmopoliitne. Veetlev “pildi sisse minek” inspireerib, intrigeerib ja tekitab uudishimu. Mida siis agentuur tegi ja miks?

Lähteülesandeks on ärgitada inimesi muuseume külastama, sest tervelt 70% brasiillasi pole elus muuseumi külastanud. Kliendikaemusi uurides jõuti järeldusele, et kunst “ei kuulu rahvale”, vaid seda peetakse haritud eliidi pärusmaaks, sest lihtsad inimesed ei saa kunstist aru. Needsamad tavainimese peas tekkivad küsimused on pikitud sisekõnena lummavate kaadrite vahele: “Kui kaua peaks pilti vaatama?”, “Kas värvidel on tähendus?”, “Miks nii väiksed pead?”, jne, jne. Klipi tuumaks on Pina (kunstimuusuemi hellitusnimi) kõige kuulsam teos – Brasiilia modernisimi ema Tarsila do Amarali “Antropofaagia”.

Ülimalt maalilist vaatemängu saadab Edvard Griegi Mäekuninga koopa tants. Allegooriline vihje kannibalist trollile või siis hoopis hirmutavale kunstimuuseumile…Kütkestav klipp, just nagu üks kultuurivaldkonna reklaam olema peaks!

Klipp: ANTHROPOPHAGY
Klient: PINACOTECA DO ESTADO DE SÃO PAULO
Teostaja: F/NAZCA SAATCHI & SAATCHI

Auhinnad:
Cannes Lions 2018
Bronze
Film – Online Film: Sectors – Leisur

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Grouptutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Marika Jahilo

Marika Jahilo on Rahvusringhäälingu turundus- ja müügiosakonna juhataja. Loe artikleid (8)