Kaidi Laur: paarisuhte varjatud vägivald

Foto: Unsplash

Mul on üks halb komme lähisuhetes. Ma karistan, kui kaaslane ei käitu nii, nagu ma tahaksin. See väljendub käitumismustrites, mille kokkuvõtte on “ma saan ise hakkama”, “kõik on okei”, aga peamiselt vaikuse ja eemaletõmbumisena.

Ma arvan, et enamik meist karistavad oma partnereid, kui need ei käitu ootuspäraselt. Karistusmeetodeid on muidugi mustmiljon, alustades vaikimisest ja lõpetades seksist keeldumisega. Sinna vahele jäävad hilised töötunnid, flirt kolleegiga, piimaostmise ja tähtpäevade ununemised või lubadustest mitte kinnipidamised. Vali endale sobiv passiiv-agressiivne väljendus!

Kaidi Laur

Kaidi Laur on praktiseeriv terapeut, aimekirjanik, blogija, joogaõpetaja, stuudio City Yoga üks omanikest ning unistajast tervemõistuslik hedonist. “Inimene ja inimeseks olemine siiralt huvitab mind. Eriti mahlase ja vaimuka elu ning elamise kontekstis. Kirg elu mõista, kogeda ning nautida väljendub mu mõtisklustes ja töös.” Kirjutan Edasi keskkonnas teemadest, mis mind parasjagu on endasse haaranud. Enamjaolt on need tähelepanekud inimestelt, kellega kohtun teraapiaruumides, infokillud meditatsioonidest või reaalne elukogemus, mis võiks Edasi lugejate argipäeva inspireerida või mõttetööd ergutada. Loe artikleid (32)