Maarja Nuut: pärimusmuusika ja hüpnootiliselt kulgeva technoloo vahel on lihtne leida paralleele

Maarja Nuut I Foto: Renee Altrov

On tõenäoline, et kohaliku muusikaskeenega vähegi kursis olev inimene on ühel või teisel hetkel oma elus Maarja Nuudist lummatud olnud. Algusaastatel mõjus maagilisi helimustreid luuperi, viiuli ja vokaali abil kokku pununud neiu põneva folkartistina, kuid Maarja looming on tema endaga niivõrd läbi põimunud, et helipildi muundumine artisti enda arengu ja kogemuste kõrval on olnud vaid loomulik.

Naise tee jooksis kokku elektroonilise muusiku Hendrik Kaljujärvega ehk Ruumiga, kellega on mööda kihilisi kõlamaastike juba paar aastat koos rännatud. Retkedelt korjatu on nüüd ka salve võetud ning kohe-kohe on ilmumas duo esimene ühine album “Muunduja”. Maarja jaoks ulmelises tempos kulgeval ajal võttis ta korraks hetke, et viskiklaasi kõrval muusikast rääkida. Süvitsi ja kompromisse tegemata nagu oma loominguski.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)